Велика кількістьрослинної їжіі рибивраціонілюдейсприяє їхдовголіттю,припустилишведські вчені .
У проведеному нимидослідження брали участьбільше 4 тисячшведськихчоловіків і жіноку віці 60років, у якихфахівці перевірилирівні різнихтипівжирів.Після цього вченіспостерігали за станом здоров'яполовиниучасників протягомприблизно14,5років, пишеNewsmax .
За період дослідженняпомерли265чоловіківі 191жінка.У частини пацієнтівтакожбули зафіксовані випадкисерцевих нападів.
Аналіз показав,що серед учасниківу людейз найвищимрівнем у кровіполіненасиченихжирів, що надходятьз рибиі рослин,було значно меншешансів помертивід хворобсерця абоіншихпричин .
Поліненасиченіімононенасичені жиривважаються" хорошими "видамижирів , що благотворновпливаютьнарівень холестеринуворганізмі.Вони містятьсяврибі,такий яклосось , форельтаоселедець,атакожвавокадо,оливках , волоськихгоріхах ірідких рослиннихмаслах-соєвому ,кукурудзяному ,рапсовому, а також всоняшниковій і оливковій олії .