Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Вчені з'ясували небезпечну властивість гарячого чаю

Фахівці Тегеранського університету вивчали "чайні звички" приблизно 300 осіб

Фото: Анастасія Іскрицька

Вживання дуже гарячого чаю збільшує ризик виникнення раку стравоходу, з'ясували іранські вчені. У дослідженні, опублікованому в спеціалізованому британському медичному виданні British Medical Journal, йдеться, що вживання чорного чаю, температура якого не нижче 70 °С, підвищує ризик виникнення раку стравоходу, повідомляє "Ортодокс".

При цьому додавання в такий чай молока трохи остуджує напій, відповідно, зменшуючи цей ризик.

Щорічно від цього різновиду раку в світі помирає понад півмільйона людей.

Серед європейців і американців головними причинами виникнення раку стравоходу вважаються паління і вживання алкоголю.

При цьому, наприклад, в провінції Голестан на півночі Ірану зафіксований один з найвищих рівнів захворювання на рак стравоходу, хоча мешканці цієї провінції мало палять і вживають трохи алкоголю, а от чай п'ють у величезних кількостях.

Фахівці Тегеранського університету вивчали "чайні звички" приблизно 300 осіб, у яких була виявлена одна з найпоширеніших форм раку стравоходу, порівнюючи їх з звичками 570 здорових мешканців із цього ж регіону.

Ці фахівці прийшли до висновку, що у порівнянні з теплим чаєм (до 65 °С), вживання гарячого чаю (65-69 °С) веде до двократного збільшення ризику виникнення раку стравоходу, в той час як дуже гарячий чай (від 70 °С) збільшує цей ризик у вісім разів.

При цьому зв'язок між кількістю вживаного чаю і ризиком виникнення раку встановлена не була.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів