Дослідженняамериканськихвченихз Державного університетуСан -Дієгопоказало , що поглинанняпечива ітістечокможе стати причиноюдепресії.
Фахівцівиявили, щотранс- жирні кислоти,які зазвичай зустрічаютьсявхлібобулочних іоброблених харчовихпродуктах,можуть змінюватирегулювання емоцій .
Вивчення5000 осібпоказало,щолюди , які вживалинайбільшу кількістьтранс- жирів,малинайменшийконтрольнадсвоїми емоціями .Зокрема, вонибули меншобізнаніпро свої почуття , меншою міроюбули здатніточночитатиемоції,атакожрегулюватисвій настрій.Прицьому було встановлено,щоколи люди почалиспоживати меншетранс- жирнихкислот,вони змогликраще регулюватисвій настрій.
Вчені сподіваються , що отримані результатидослідження приведутьдо кращого розуміннятого , як харчуваннявпливає на нашіемоції.Медикитакож попереджають,що харчуванняз високим вмістомтранс- жирів можепризвести до підвищення рівняхолестерину в крові , що,всвоючергу, збільшуєризик розвитку хворобсерця,інфарктів та інсультів.