Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Ісландський пекар замість грубки використовує вулкан

Процес випікання хліба затягується на 24 години, але зате за таку "піч" не потрібно платити

Ісландський пекар Віктор Свейнссон живе біля озера Лейгарватн, навколо якого знаходяться гарячі джерела. Бруд поруч з ними досягає температури 100 градусів за Цельсієм.

Винахідливий ісландець вирішив використовувати дармове тепло для повільного випікання хліба. Свейнссон готує тісто із суміші житнього та пшеничного борошна, цукру, солі, розпушувача і молока. Він кладе тісто в каструлю, щільно закриває її і закопує в бруд на добу. Хліб виходить солодким і за текстурою нагадує кекс.

 

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів