Кава бадьорить і п'янить своїм ароматом. Але, крім насолоди для наших рецепторів, є ще й інші корисні властивості цього напою.
Чим корисна кави для організму і як її вживати, знає Домашний очаг.
Користь кави для здоров'я
Згідно з дослідженням, опублікованим 2015 року в журналі Американської кардіологічної асоціації, люди, що вживають від трьох до п'яти чашок кави в день, мають менший ризик передчасної смерті.
За їхніми даними, кавомани рідше страждають від серцево-судинних захворювань, хвороби Паркінсона, цукрового діабету 2-го типу і, як не дивно, серед любителів кави менше спроб суїциду.
При цьому вчені Гарвардської школи громадської охорони здоров'я досліджували зв'язок, між вживанням кави і довголіттям, і вивчили дані 208 тисяч чоловіків і жінок.
Провідний дослідник, професор Френк Ху зробив висновок, що помірне вживання кави може бути рекомендовано для здорового збалансованого харчування.
Крім того, існують і інші дослідження, які підтверджують користь натуральної кави для здоров'я:
Кава знижує ризик рецидиву раку молочної залози
Вживання двох чашок кави в день знижує ризик рецидиву і запобігає появі гормонозалежних пухлин.
Про це заявили шведські вчені, які в 2015 році провели дослідження на 1090 жінок, які перенесли рак молочної залози.
Кава знижує ризик діабету за другим типом
У 2014 році було проведено дослідження по вибірці 123 тисяч дорослих людей. Згідно з його результатами, вживання в середньому 1,5 чашок кави в день знижує ризик діабету на 11%, а вживання трьох і більше чашок – на 37%.
Кава запобігає рецидиву при раку товстої кишки
Любителі кави, які перенесли лікування раку товстої кишки, на 42% менше схильні до ризику повторного виникнення раку.
Про це заявили вчені, які опублікували своє дослідження в 2015 році в американському Журналі клінічної онкології.
Кава покращує здоров'я печінки
Люди, які випивають від трьох чашок кави в день, мали меншу кількість уражених клітин печінки, ніж ті, хто кави не вживав зовсім.
Про це заявила Американська асоціація з вивчення захворювань печінки, яка опублікувала результат дослідження в 2014 році, заснований на результатах вивчення 28 тисяч дорослих пацієнтів.
Зниження ризику смерті
Любителі кави менше схильні до ризику померти від: серцевих нападів (що говорить про користь кави для серця), інсультів, цукрового діабету і навіть ускладнень від респіраторних захворювань, ніж ті, хто кави не п'є.
Про це заявив Національний інститут вивчення раку в США в 2012 році, після того, як провів дослідження 400 тисяч літніх людей у віці від 50 до 71 року.
Читайте також:
- Як швидко схуднути: ТОП-9 ефективних прийомів
- Як позбутися головного болю без таблеток: ТОП-8 правильних продуктів
- 10 способів збадьоритися після безсонної ночі
- Як позбутися целюліту: ТОП-6 методів
- Анфісу Чехову жорстко розкритикували за жіночу зачіску у сина
- ТОП-11 продуктів, які викликають сильну залежність
- Як зробити шкіру обличчя красивою
- Їжа при мігрені: що допоможе зняти біль
- Як українці борються із зайвою вагою
- Фестиваль кави в Києві: гостям розкривали секрети і вчили малювати на пінці