Ароматні і соковиті. Сонячними фруктами вже завалені всі полиці і прилавки. Українських ранніх фруктів поки мало. Абрикоси, персики і нектарини поки везуть в основному з-за кордону. Імпорту з будь-якої країни достатньо. Тільки звідки саме привезли плоди – продавці плутають.
При цьому кількість нітратів, якими обробляють фрукти, щоб довезти до України, різна.
Виявляється, вмісту нітратів в кісточкових фруктах за українськими нормами не контролюють взагалі. Тому з вибором таких фруктів необхідно бути вкрай обережними.
Якщо ви все-таки зважилися поласувати імпортними фруктами і раптом захворіли після цього, зменшити вплив нітратів допоможе аскорбінова кислота. На кілограм з'їденого її досить двохсот міліграмів.
Читайте також:
- Ярмарки в Києві: де на цьому тижні будуть продаватися недорогі продукти
- Десять міфів про холестерин
- Як перестати їсти солодке: поради фітнес-тренера
- Як швидко схуднути влітку: прості поради фітнес-тренера
- Ярмарки в Києві: де на цьому тижні будуть продавати недорогі продукти
- В Україні помітно подорожчали овочі і фрукти
- Ярмарки в Києві: де на цьому тижні купити недорогі продукти
- У Таїланді дикі слони зупинили і пограбували вантажівки з фруктами
- Весняні заморозки вдарять по урожаю в Україні – експерт
- Ціни на фрукти і ягоди в Україні злітають до європейського рівня