Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні
Україна

Як приготувати французький пиріг кіш: покроковий рецепт

Ця страва добра тим, що її можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді

Кіш можна їсти в теплому і холодному вигляді
Кіш можна їсти в теплому і холодному вигляді

Смачний французький пиріг з овочами – кіш легко приготувати вдома, якщо використовувати простий рецепт від програми "Кулінарна академія Олексія Суханова", яку по суботах транслює канал "Україна".

Кіш – це відкритий французький пиріг. Ця страва добра тим, що подавати її можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Рецепт кіша був відомий ще в 16 столітті. Він по праву вважався стравою селянської кухні, оскільки для його приготування використовували залишки різних продуктів. Сьогодні ж ці пироги подають в дорогих ресторанах, а для їх приготування використовують свіжі і якісні інгредієнти

У програмі "Кулінарна академія Олексія Суханова" на каналі "Україна" шеф-кухар Тетяна Вербицька поділилася покроковим рецептом приготування французького пирога – кіша.

Інгредієнти для тіста:

  • Масло – 100 г
  • Яйце – 20 г (трохи менше половини)
  • Вода – 40 г
  • Сіль – 1 ч. Л.
  • Цукор – 8 г (чайна ложка з верхом)
  • Крохмаль – 65 г (4 ст. Ложки без верху)
  • Борошно – 130 г
  • Інгредієнти для начинки:
  • Курка відварна і обсмажена з часником
  • Капуста брокколі – 250 г
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори черрі бажано з хвостиками – 10 шт.
  • Будь-який твердий сир – 300 г
  • Інгредієнти для заливки:
  • Вершки 35% – 400 мл
  • Яйця – 4 шт
  • сіль
  • перець

1. У чаші міксера змішайте розм'якшене масло і борошно.

2. Послідовно додайте воду, сіль і цукор, яйця, змішані з крохмалем.

3. Перемішайте. Сильно вимішувати тісто не потрібно, тільки щоб змішалися інгредієнти.

4. Сформуйте коржі товщиною 3 мм. Викладіть в суху форму з бортиками.

5. Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці 15 хвилин.

6. Залиште тісто в холодильнику на 12 годин.

7. Після цього добре вимішайте тісто.

Начинка

  • Відваріть курку і поріжте на шматочки.
  • Посмажте на невеликому вогні, додайте дрібно нарізаний часник.
  • Відваріть капусту брокколі в солоній воді (10-15 хвилин).
  • Тонко наріжте моркву круглими слайсами по 3 мм. Обсмажте на оливковій олії до апетитного кольору.
  • Часник дрібно наріжте і додайте до моркви майже в кінці обсмажування.
  • Викладіть морквяні слайси на паперові рушники.
  • Вийміть брокколі з води. Щоб вона зберегла гарний зелений колір – відразу опустіть її в крижану воду.
  • На дно пропечених кошиків з тіста викладіть натертий сир. Далі – порізану шматочками відварну курку, брокколі, морква, помідори.
  • Перемішайте яйця і вершки. Посоліть і поперчіть.
  • 10. Отриманою сумішшю залийте киши.
  • 11. Випікайте 15 хвилин при температурі 160 градусів.

Дивіться програму "Кулінарна академія Олексія Суханова" щосуботи о 9:00 на каналі "Україна".

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів