Дочекалися! Надворі – літо, яке набирає обертів, не дивлячись на дощі. А прихід спеки означає, що пити хочеться все більше.
Пропонуємо вам приготувати лавандовий лимонад за рецептом шеф-кухаря Андрія Дромова програми "Готуємо разом", яка виходить на "Інтері".
Сайту Сегодня.ua він розповів всі нюанси і секрети приготування цього оригінального річного напою.
"Лаванда має масу корисних властивостей, вона заспокоює, розслаблює, піднімає настрій і навіть покращує розумову діяльність. Але у нас в кулінарії її застосовують не часто. Зате у Франції, Італії та Іспанії лаванду додають до багатьох страв. З нею готують соуси, супи і салати, м'ясні страви та десерти. А ми приготуємо охолоджуючий лавандовий лимонад. Це дуже смачно і просто", – зазначив Дром.
Для приготування лавандового лимонаду, знадобляться:
- 3 ч.л. сухих квітів лаванди
- 5 ст.л. цукру
- 750 мл газованої води
- 300 мл води
- 2 лимона
- лід
Спосіб приготування:
Сухі квіти лаванди засипаємо в окріп. Можна проварити буквально 2-3 хвилини в окропі або дати настоятися в ньому хвилин 15.
За цей час лаванда віддає весь смак і аромат в воду. Тому далі ми позбавляємося від уже непотрібних нам квітів: нашу настойку потрібно процідити.
Далі – додаємо цукор в лавандову воду і охолоджуємо її хоча б до кімнатної температури.
Але який лимонад без лимонів? Видавлюємо сік одного лимона в лавандова воду. А другий – нарізаємо кільцями і кладемо в глечик для смаку і краси.
Тепер в глечик засипаємо лід, заливаємо газованою водою і наш смачний лавандовий лимонад готовий!
Смачного!
Читайте також:
- Як з'явилася газована вода
- Лера Кудрявцева розповіла про пластичні операції
- Вчені опублікували приворотне заклинання стародавніх єгиптян
- Торт без випікання: простий і смачний рецепт
- За рецептом мами: Злата Огневич розповіла, як приготувати паску з фініками
- Готуємося до свята: рецепт сирної паски від співачки і телеведучої Lilu
- Анжеліка Варум розсекретила пікантне прізвисько чоловіка