Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як зробити корисний шоколад, який тане в роті: наукова порада

Стограмова плитка шоколаду може містити 30 г жиру

У плитці шоколаду 30 г жиру. Фото: instagram.com/dreamwialin
У плитці шоколаду 30 г жиру.
Фото: instagram.com/dreamwialin

Вчені з Бельгії з'ясували, як за допомогою додавання лімонену отримати "знежирений" шоколад, що за смаком і текстурою не поступається звичайному.

За їхніми даними, незважаючи на корисні властивості шоколаду, в ньому багато жиру. Так звичайна стограмова плитка шоколаду (45-59% какао) може містити 30 г жиру.

За словами вчених, причиною тому є наявність масло какао, яке дарує незабутнє відчуття, коли плитка шоколаду тане в роті. Таким чином, щоб зробити шоколад не таким жирним, компанії зменшують кількість какао-масла. Від цього шоколадна маса, що складається з тертого какао, цукру і какао-масла, стає більш в'язкою, що ускладнює її застигання, яке необхідно, щоб виготовити плитку шоколаду.

Примітно, що раніше вчені з'ясували, що додавання лимонна, з'єднання знайденого в ефірних маслах цитрусових, в шоколадну масу зменшує її в'язкість і впливає на текстуру шоколаду.

Пізніше вчені з Льовенського католицького університету Бельгії досліджували процес застигання – кристалізацію – какао-масла при додаванні лімонену.

Виявилося, що при 17 градусах лімонен прискорює кристалізацію масла і його перехід до особливої поліморфної структури "бета", яка відповідає за більш ніжну текстуру шоколаду. Такий експеримент показує, як можна зменшити вміст жиру в шоколаді і при цьому зберегти його ніжну текстуру.

Раніше дієтологи розповіли, чим корисний чорний шоколад.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: gazeta.ru

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів