I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Де і як в Україні варять сир

Центром українського виробництва сирів є місто Долина Івано-Франківської області

У світі виробляють сотні різних сортів сирів. Так, тільки в світовій столиці сироваріння Франції виробляється більше 400 різновидів цього молочного продукту – від самих м'яких до самих твердих сортів, і жодна країна в світі не зрівняється з нею. Але, не дивлячись на конкуренцію, в Україні теж існують свої традиції сироваріння. І центром українського виробництва сирів є місто Долина Івано-Франківської області. Щоб дізнатися, як виглядає таїнство сироваріння, ведучі шоу "Чистоплюи" на телеканалі НЛО TV Серж Куніцин і Міла Москаленко вирушили в Долину – знайомитися з майстрами.

Хоча сир – звичний для нас продукт, виявляється, процес його виробництва досить цікавий. Починається все з доїння кіз. Їх чистять і виганяють на пасовище, а потім фермер-сировар (людина, яка контролює всі етапи виробництва сиру – від отримання молока до самої готовності) відправляє ранкове молоко на сироварню для подальшої його переробки.

Реклама

.jpg_03

Перший етап приготування сиру – пастеризація. Являє собою нагрівання молока до дуже високої температури. Втім, деякі сорти сиру виготовляють з сирого (непастеризованого) молока. Саме від пастеризації (нагрівання і тривалості перебування сировини в контейнері) сир набуває своїх смакових характеристик. Потім молоко охолоджується, і в нього вливають хлорид кальцію і закваску, щоб відокремити сирну масу від сироватки. Після чого субстанцію розрізають на дрібні шматочки і поміщають в формочки під прес.

2_03

Реклама

Відпресовані сири ще добу "приймають" соляні ванни, потім їх сушать і відправляють на дозрівання в сиросховище. Сиросховище - головна скарбниця ферми, в якій сири досягають потрібного стану і смаку. Там свій мікроклімат, своя вологість, своя температура. Згодом сирки покриваються пліснявою, час від часу їх очищають від неї і миють в соляному розчині. А потім повертають в сиросховище.

4

Ланцюжок приготування досить довгий: подоїти, зварити, порізати, помістити під прес, витримати, промити, почистити, промочити, висушити. Проте, процес цей захоплюючий, а фахівці сироваріння дуже затребувані в Україні. Вони навіть не зарплати не скаржаться, а від своєї діяльності – в захваті, відзначають ведучі.

Реклама

Про цю та інші незвичайні професії можна дізнатися в шоу "Чистоплюи", яке виходить на телеканалі НЛО TV по вихідних о 09:00.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти