Споживання червоного м'яса викликає рак у людей, про це йдеться в дослідженні Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я, в якому брали участь 22 експерта і 10 країн.
Згідно з даними медиків, всього 50 грамів переробленого м'яса на день (це близько двох скибочок ковбаси) підвищують ризик розвитку раку кишечника на 18%.
"Для людини ризик розвитку раку через споживання обробленого м'яса залишається невеликим, але цей ризик зростає з кількістю споживаного м'яса", – заявила керівник програми IARC Monographs доктор Курт Стрейф.
При цьому в організації нагадали, що різновидами червоного м'яса є яловичина, телятина, свинина, баранина, м'ясо коня і кози. І після їх обробки (соління, бродіння та інших процесів для поліпшення смаку і тривалого зберігання) ковбаси і бекону стають дуже небезпечними для організму.
До списку небезпечних продуктів потрапили: сосиски, шинка, бекон, ковбаса, солонина, пров'яленої м'ясо або в'ялена яловичина, а також м'ясні консерви та м'ясні препарати на основі і соусів.
Раніше Сегодня.ua з'ясовували, як уникнути захворювання на рак. Виявляється, існує 9 інфекцій, які з дуже високою часткою ймовірності призводять до виникнення ракових пухлин.