Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Американські вчені створили водорості зі смаком бекону

Особливість штучно виведеноного різновиду в тому, що росте він дуже швидко

Водорості мають яскраво виражений смак бекону. Ілюстрація/ікра.od.ua
Водорості мають яскраво виражений смак бекону. Ілюстрація/ікра.od.ua

Генетики з Державного університету Орегона (США) запатентували новий різновид темно-червоних їстівних морських водоростей дульсе, передає портал Oregon Live.

Від дульсе, що зустрічаються в природі, цей сорт успадкував яскраво виражений смак бекону, який проявляється при обсмажуванні і копченні. Особливість штучно виведеного різновиду в тому, що росте він дуже швидко. Як відзначили дослідники, у двох лабораторних ящиках вони можуть за тиждень вирощувати від 9 до 13 кілограмів водоростей, пише Lenta.ru.

У США 400 грамів дульсе коштують від 60 доларів. Винахід орегонських вчених дозволить зробити їх доступнішими для широкого кола споживачів.

Команда дослідників запросила кухарі Джейсона Болла (Jason Ball) для розробки комерційних продуктів з використанням нового сорту. Вивчивши приблизно 50 варіантів – від локшини швидкого приготування до пива, – експериментатори вирішили, що першим подібним продуктом стане салатний соус, а потім, швидше за все, з'являться крекери з водоростей.

Професор Кріс Ленгдон (Chris Langdon), який очолив проект, розповів, що вперше вивів новий сорт 15 років тому, щоб створити корм для молюсків, відомих як галіотіс, або морські вушка.

Передбачалося, що водорості будуть рости, поглинаючи відходи життєдіяльності равликів, а равлики, в свою чергу, стануть харчуватися водоростями. Згодом Ленгдон відмовився від використання морських вушок, але експерименти з розведення Дульсе припиняти не став.

Водорості дульсе по живильній цінності вдвічі перевершують кучеряву капусту кале, а вміст білка в них доходить до 19 відсотків. До цих пір їх зазвичай подрібнювали і використовували як приправу.


 

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів