Бобове рагу, баранина, маслини, гіркі трави, рибний соус, прісний хліб, горіхова паста, фініки і ароматизовані вина, – це все, найімовірніше, становили меню Тайної Вечері. Про це повідомили італійські археологи, які спробували вивчити палестинську кухню, що існувала за часів Ісуса.
Дослідження звичок харчування в Єрусалимі на початку 1 століття н.е., проведене двома італійськими археологами – Дженеросо Урчіолі і Мартою Берон – засновано на біблійних віршах, єврейських писаннях, давньоримських роботах і археологічних даних.
Встановлено, що їжа вживалася Ісусом і його апостолами не під час офіційного збору за прямокутним столом, як було показано на багатьох художніх релігійних картинах, а напівлежачи на подушках і килимах на підлозі, як у той час робили римляни. Тарілки, чаші і глеки, ймовірно, були зроблені з каменю. Не виключено, що також використовувався тонкий керамічний посуд червоного кольору.
Положення гостей за столом слідувало певним правилам. Найбільш важливими гостями були ті, хто сидів праворуч і ліворуч від головного гостя, передає Kedem.
Таємна Вечеря стала останньою трапезою Ісуса Христа і його учнів в ніч перед розп'яттям.