Головна Сьогодні
Україна

Торт без випікання: простий і смачний рецепт

Виходить ніжний десерт з горіхами і ягодами

Як відомо, десерти мають дивовижну властивість піднімати настрій і створювати неповторну атмосферу спілкування. Найчастіше приготування солодкого вимагає використання безлічі технік.

У програмі "Кулінарна академія Олексія Суханова" на каналі "Україна" поділилися рецептом приготування ніжного сирного торта, який не вимагає випікання.

"Це дуже смачний і ніжний десерт з горіхами і ягодами, але найголовніше – його не потрібно випікати", – поділився телеведучий каналу "Україна" Олексій Суханов.

Складові:

Нижній шар:

Печиво "Топлене молоко" – 1 уп.
Масло вершкове розм'якшене (72% -82,5) – 120-150 г
Горіхи волоські – 50-70 г

Другий шар:

Сир 9% – 500 г
Вершки кондитерські – 400 г
Желатин – 20 г
Вода – 150 г
Цукор – 160 г

Верхній шар:

Свіжі або заморожені ягоди (вишня, смородина) – 300 г
Цукор – 80 г
Желатин – 20 г
Вода – 300 г

Приготування першого шару

1. Беремо пісочне печиво і перемелюємо його на блендері до пісочної крихти. Можна розтовкти руками, але дрібно не вийде. Як варіант, можна покласти печиво в кульок і розкачати качалкою.

2. Горіхи волоські обсмажити на сковороді до появи запаху.

3. Покришіть горіхи ножем. Багато господинь розминають горіхи качалкою, але в цьому випадку цей метод не підходить, тому що горіхи будуть маслянистими, а нам потрібні сухі.

4. У розм'якшене вершкове масло втручаємося крихту печива і горіхи. Формуємо тісто.

5. Беремо роз'ємну круглу форму – тортівницю. Дно форми вистилає пергаментом.

6. На дно форми викладаємо тісто і утрамбовуємо його по дну тортівниці. З цього ж тесту формуємо бортики висотою до половини тортівниці.

7. Форму з тістом ставимо в холодильник на 30-40 хвилин.

Тим часом готуємо другий шар.

8. Желатин замочіть в 50 мл холодної води. Для другого і для третього шару в різних ємностях.

Беремо кухлик. Матеріал ковша не має значення, можна навіть в жаростійкому склі. Варимо в ньому з 160 г цукру і 150 г води – сироп. Спочатку гарненько перемішати і нехай вариться на маленькому вогні.

За консистенцією сироп повинен вийти як рідкий мед. Варимо сироп до такої міри, щоб формувався м'який кульку.

9. У гарячий сироп виливаємо желатин і заважаємо до повного розчинення желатину. Відставляємо остигати.

10. Сир перетираємо через сито, щоб він був розсипчастим, без грудочок. Замість сита можна використовувати блендер.

11. У сир додаємо вершки. Вершки повинні бути охолодженими. Якщо використовуємо кондитерські вершки, то їх температура не важлива. Збиваємо міксером.

12. Обидві рідини (1 – сир і вершки і 2 – сироп з желатином) змішуємо. Вони обов'язково повинні бути однакової температури. В іншому випадку желатин буде застигати пластівцями.

13. Дістаємо з холодильника формочку з тестом.

14. Виливаємо в формочку отриману сирну суміш.

15. Лопаткою або ножем разравниваем суміш і ставимо в холодильник на 40-60 хвилин.

Приготування верхнього шару

16. Беремо заморожені ягоди або свіжі (якщо сезон): вишню і смородину. Якщо немає, можна спробувати вишню, консервовану у власному соку. Яблука та груші краще не використовувати, вони безбарвні. Можна зробити з соків, наприклад апельсинового і потім прикрасити часточкою апельсина.

17. Беремо каструлю з будь-якого матеріалу. Наливаємо 300 мл води, кидаємо 300 г ягід і цукор. Варимо компот: воду з ягодами доводимо до кипіння і тримаємо на маленькому вогні ще 10 хвилин.

18. Ще в гарячий компот вводимо, раніше замочений желатин і перемішуємо.

19. Ми залишаємо компот з желатином остигати.

20. Дістаємо з холодильника два вже застиглих шару нашого торта і виливаємо останній. Обов'язково виливати вже остиглий компот, щоб не розтопити нижні шари.

21. Ставимо в холодильник ще на 30-60 хвилин.

22. Дістаємо з холодильника готовий торт. Круглий торт ріжемо трикутними порційними шматочками. Один шматочок викладаємо на тарілку і прикрашаємо листочком м'яти, поруч кладемо пару ягід. Торт готовий до вживання.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти