Цей рецепт – з куховарської книги Гвінет Пелтроу "Все це добре", яку актриса присвятила здоровому способу життя. Така гранола багата залізом і зовсім не містить холестерину.
Нарізка горіхів і сухофруктів – досить трудомісткий процес, тому краще готувати гранолу у вихідні, коли у вас багато вільного часу. Якщо ви зробите велику партію, то зможете насолоджуватися корисним сніданком протягом усього тижня.
Гранола від Гвінет Пелтроу
Інгредієнти на 12 порцій:
- 1/2 чашки оливкової олії
- 1/2 чашки якісного кленового сиропу
- 3 чашки пластівців кіноа
- дрібка великої морської солі
- 1 1/4 чашки порізаних сирих волоських горіхів
- 3/4 чашки грубо нарізаного сушеного інжиру
- 3/4 склянки грубо порубаного чорносливу без кісточок
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розігрійте духовку до 200 С.
- Збийте вінчиком оливкову олію і кленовий сироп у великій мисці. Додайте пластівці кіноа і добре перемішайте.
- Рівномірно викладіть кіноа на деко, застелене пергаментним папером, і посипте дрібкою солі.
- Готуйте, помішуючи час від часу, поки пластівці не підрум'яняться і не стануть хрусткими. Це триватиме близько 25 хвилин.
- Перед тим, як додати решту складових, дайте суміші кіноа повністю охолонути. Гранола може зберігатися в скляній банці з кришкою протягом 2 тижнів.
Порада: кленовий сироп можна замінити медом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пасту карбонара за рецептом Гвінет Пелтроу.
Дивіться відео про весілля Гвінет Пелтроу: