I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що їсти, щоб поповнити запас вітамінів взимку – радить дієтолог

Мікрогрін – новітній тренд світової кулінарії і здорового харчування, який необхідно включити в раціон

Ламке волосся і нігті, постійна втома і млявість – це можуть бути прояви авітамінозу. У зимовий час людям особливо не вистачає цілого набору вітамінів. Щоб поповнити їхні запаси, варто збільшити споживання свіжих овочів і фруктів. Як правильно вибирати продукти, розповіла "Сьогодні" дієтолог Яніна Дубовик.

Реклама
Сюжет Марини Положай і Віталія Правдюка Відео: Сьогодні

Популярний і корисний мікрогрін: що це таке і з чим його їдять

Реклама

Дмитро Ткаченко самостійно вирощує мікрогрін – молоді паростки овочів і трав – є горох, редис, соняшник, кольорова капуста і коріандр. Виростають такі на бавовняних килимках всього за два тижні. Мінізелень не вибаглива до умов – необхідні лише світло, тепло і волога.

Мікрогрін дуже корисний для здоров'я
Мікрогрін дуже корисний для здоров'я

Кімнатної температури в 18-24 градуси має вистачити. Єдине, що потрібно забезпечувати, це освітлення, близько 16-18 годин на день і своєчасний полив. Полив залежить від вологості в приміщенні – один або два рази на день, каже Дмитро.

Реклама

Кожна страва в їхньому будинку з мінізеленню, каже Дмитро. Її додають зазвичай в салати, смузі, використовують як гарнір.

Читайте також:

Що про мікрогрін каже дієтолог

Перевага мікрозелені в тому, що вона доступна протягом року, не вимагає термічної обробки і підходить для будь-якої дієти.

Мікрогрін – новітній тренд світової кулінарії і здорового харчування. Його називають справжнім суперфудом. Адже ці мініатюрні рослини – унікальне джерело клітковини і вітамінів.

Щоб зберегти харчову цінність, зелень до готових страв слід додавати без термообробки.

"Маленькі паростки містяться високі концентрації вітамінів, антиоксидантів, протизапальних, протипухлинних речовин, набагато більше, ніж в зрілих фруктах. Це надзвичайно корисний продукт. Його можна вживати абсолютно всім", – каже дієтолог Яніна Дубовик.

/ Фото: Pexels/Magda Ehlers

Овочі – ще одне джерело вітамінів. Їх треба з'їдати не менше 350 грамів на день, нагадує дієтолог. Вітамін А знайдете в моркві, капусті, шпинаті й горошку. Вітаміни є і у картоплі, в помідорах і квасолі. З селери, брокколі, брюссельської капусти, ріпи і редиски отримаєте вітамін С. На вітамін Е багаті спаржа і листя салату. У грибах і авокадо є вітамін D. А вітамін Р – в помідорах і капусті.

Тим часом ми з'ясували, скільки можна з'їсти мандаринів на день, щоб не нашкодити організму.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти