Новозеландські вчені з Університету Отаго проаналізували стан психічного і фізичного здоров'я понад 400 осіб віком від 18 до 25 років, а також вивчили їх уподобання в їжі, рівень фізичної активності і соціально-економічний статус. В результаті вони дійшли висновку, що ті люди, які споживали більше продуктів в природному сирому вигляді, відзначали вищий рівень психічного благополуччя порівняно з тими, хто віддавав перевагу тим же препаратам, але в вареному вигляді.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Експерти назвали 10 продуктів, які були "фаворитами" в раціоні групи респондентів з найвищим рівнем психічного благополуччя. У їх числі опинилися морква, банани, яблука, грейпфрут, салат, цитрусові, свіжі ягоди, огірки, ківі і листова зелень темного кольору, пише Independent.
У свою чергу, "фаворитами" серед овочів виявилися селера, капуста, помідори, гриби і червоний лук.
"Результати нашого дослідження показують, що слід звернути особливу увагу на позитивний вплив необроблених продуктів на психічне благополуччя", – підсумовують дослідники.
Нагадаємо, які продукти лікують депресію і піднімають настрій.
Крім цього, повідомлялося, що вчені назвали найкращі продукти на сніданок.
Дивіться відео, як приготувати бобовий сніданок