Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Дієтологи назвали простий спосіб запастися вітамінами на зиму

Експерти рекомендують вживати фрукти і овочі в першій половині дня

Початок осені – найсприятливіший час, щоб запастися вітамінами на зиму. Тому дієтологи радять їсти побільше свіжих овочів і фруктів.

За словами дієтолога Карини Дайнеко, такі фрукти, як слива і груша, наприклад, дуже багаті вітамінами і мінералами.

"Це м'яка клітковина і в сливі її не так багато, як, наприклад, у винограді або кавуні. Тому ці продукти можна вживати людям з цукровим діабетом. Груша – природний сорбент, який очищає кишечник. Але її слід споживати окремо від іншої їжі", – зазначила Дайнеко.

Дієтолог також застерегла, що людям із запальними захворюваннями шлунка і кишечника грушу варто вживати обережно, тому що це досить важкий продукт.

А ось гарбуз дієтолог називає справжнім національним суперфудом. Перш за все, через великий вміст заліза.

"Гарбуз багатий вітамінами групи В. Багатий калієм, який дуже благотворно позначається на серцево-судинній системі, допомагає виводить зайву рідину", – підсумувала Дайнеко.


Порада: щоб отримати від овочів і фруктів максимальну користь, їжте їх в першій половині дня і не більше 350 грамів за раз.

Раніше ми з'ясовували про шипшину: користь, шкоду і застосування в кулінарії.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів