Прихована небезпека криється в написах на упаковках продуктів, які залишаються справжньою загадкою для більшості з нас. Але звертати увагу на зміст так званих "єшок" вкрай важливо для здоров'я, попереджають дієтологи. Як розпізнати корисні і небезпечні добавки , Читайте далі.
Важливо знати, що існують "ешки", яких краще уникати і найбільше їх у фастфуді.
"Крім того, що вони викликають звикання на рівні смакових рецепторів, надлишок цієї добавки негативно впливає на печінку, на кишечник", – пояснила Карина Дейнеко, лікар-дієтолог.
Але в дійсності є і ті, які забезпечують споживання продукту . Якщо, наприклад, прибрати зі шматка м'яса Е 250, в ньому влаштує колонію паличка ботулізму. Тому в складі м'ясних виробів ця добавка обов'язкове.
"Вони нешкідливі і є клітковиною, а також живильним середовищем для корисних бактерій", – пояснює дієтолог.
Але поруч у списку можна знайти і шкідливі "ешки": "Якщо щодня людина вживає ці продукти у своєму раціоні, у нього підвищуються ризики виникнення раку кишечника", – попереджає експерт.
Примітно, що в яблуці і апельсині також є добавки, але це природні "ешки", іноді їх додають до продукту, щоб зробити його більш корисним.
Тим часом ми з'ясували, ніж людині загрожує неправильний режим сну : Науковий відповідь.