"У зимовий період дуже важливо вживати спеції як джерело антиоксидантів. І чим різноманітніший ваш вибір спеції, тим легше організм бореться з щоденною напругою, навантаженням і стресами. А значить, імунітет краще протистоїть вірусним захворюванням", – написала Мирослава Ульяніна в своєму Instagram.
"Сьогодні приділіть 10 хвилин – і приготуйте на завтра сніданок. Головні герої в ньому – спеції: куркума і кориця. Це одні з найбагатших за вмістом антиоксидантів спецій!", – додала фахівець зі здорового способу життя.
Кіноа з манго і куркумою
Інгредієнти на 2 порції:
- Тепла вода – 1/2 склянки
- Насіння чіа – 2 ст.л.
- Мед або сироп агави – за смаком
- Біла кіноа – 1/2 склянки
- Жменя горіхів (наприклад, пекан)
- Манго – 1/2 половина великого або 1 цілий маленький фрукт
- Мигдальне молоко – 2/3 склянки
- Куркума – 1/2 ч.л.
- Кориця – 1/2 ч.л.
- Ваніль – 1/2 ч.л. (або 2 краплі екстракту ванілі)
Рецепт приготування:
- Змішайте насіння чіа з теплою водою. Дайте настоятися 10 хвилин. Додайте мед або сироп агави (за смаком).
- Тим часом відваріть кіноа. В іншій чашці змішайте кіноа, горіхи (їх попередньо можна підсушити на сковороді), пюре з манго, мигдальне молоко і спеції.
- Покладіть на дно баночок (або використовуйте красиві склянки) насіння чіа, зверху помістіть приготовлену суміш (кіноа, горіхи, спеції і манго). Поставте в холодильник на ніч.
- Вранці дістаньте ємності з холодильника, прикрасьте за смаком і насолоджуйтеся.
Нагадаємо, раніше Мирослава Ульянина ділилася рецептом зеленого смузі-боул. Ведуча також розповідала, як приготувати корисний сендвіч без хліба.