Вирощений лосось можна вважати одним з найбільш токсичних харчових продуктів у світі. Про це заявив засновник норвезького Союзу охорони природи еколог-активіст Курд Оддекал.
Риба хворіє через неправильні умови вирощування на маленькій фермі і надмірну скупченість. Зокрема, токсиколог з Франції Жером Рюззен каже, що лосось у п'ять разів перевищує показники за шкідливістю і токсичністю в порівнянні з будь-якими іншими морепродуктами.
Суші з лосося можуть стати причиною появи шкідливих речовин в організмі. Тому лікарі не радять вживати рибу, яка не пройшла теплову обробку.
Нагадаємо, ТОП-6 найбільш поширених міфів про їжу. Рейтинг очолило м'ясо – котлети, гуляш, рагу, м'ясні супи і багато іншого зі свинини, яловичини, баранини може значно підвищити ризик виникнення злоякісних утворень в шлунку і кишечнику, якщо його вживати щодня.
Крім цього, ми писали, які продукти не можна їсти щодня. "Сьргодні" з'ясувала, в чому помиляються українці і які факти про правильне харчування пора перенести в категорію міфів.
Дивіться відео: яка їжа нас вбиває – ТОП-3 найбільш небезпечних продуктів