Дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в Facebook розповіла про переваги одного з найважливіших продуктів тваринного походження, який в ці дні з'явиться на наших столах, – яйця.
"Всупереч поширеній думці, яйця не підвищують рівень холестерину, так як холестерин, який потрапляє в організм з харчовими продуктами, не відкладається в судинах. Відкладається тільки наш власний, які виробляє печінка. Яйця, навпаки, впливають на зниження рівня "поганого" холестерину, завдяки лецитину", – пише лікар.
Крім цього, Світлана Фус нагадує, що яйця є одними з найбільш цінних натуральних продуктів. Вони підвищують імунітет, допомагають боротися з несприятливим впливом навколишнього середовища, інфекціями і стресами, нормалізують обмін речовин і допомагають майбутній мамі виносити здорового малюка.
"Про що слід пам'ятати: яйця можуть викликати алергію. Непереносимість буває різною – тільки жовтків, тільки білків, того і іншого. Алергіки повинні обов'язково відстежувати "приховані" яйця в харчових продуктах", – радить дієтолог.
Яйця також можуть переносити сальмонел, тому їсти яйця найкраще тільки приготованими. Уникайте рецептів з сирими яйцями, якщо не впевнені в їх походженні, смажте яєчню до затвердіння жовтка, варіть яйця не менше двох хвилин.
За великоднім столом не налягайте на яйця: рекомендується з'їдати не більше 1-2 штуки в день.
Нагадаємо, кому необхідно їсти куряче м'ясо і яйця.
В ході досліджень Королівського коледжу хірургів Ірландії було доведено: додавання курячого м'яса і яєць в раціон харчування надзвичайно корисно. Вчені переконалися, що в цьому випадку істотно знижується ймовірність найнебезпечніших судинних порушень, хвороб серця і мозку, а також деменції і депресії.
Крім цього, ми писали про все, що потрібно знати про курячі яйця.