Вчений Сірімон Реутракул у своїй науковій статті, опублікованій в науковому журналі Diabetic Medicine, розкриває зв'язок між пізнім сніданком і ожирінням у людей з діабетом другого типу. Для цього він проаналізував такі показники: час прийому їжі; час, коли людина лягати спати і коли встає, а також індекс маси тіла (ІМТ).
В результаті експерименту за участю 210 осіб хворих на діабет вдалося з'ясувати, що в середньому учасники спали по 5,5 годин щоночі, споживали 1 103 калорій в день, а також мали в середньому ІМТ 28,4 (знаходиться в надмірній вазі).
Крім того, вчені виявили, що 113 учасників снідали з 7:00 до 8:30, а решта 97 снідали між 7:30 і 9.00.
Подальший аналіз показав, що пізній сніданок пов'язаний з більш високим ІМТ. А у людей, які вважають за краще ранній сніданок, ІМТ був в середньому на 0,37 менше.
Нагадаємо, ніякої вівсянки: вчені назвали кращі продукти на сніданок.
Вчені заявили, що, незважаючи на популярну думку, вівсяна каша не є кращим продуктом для сніданку.
За словами дієтологів, в вівсянці міститься фітинової кислота, що уповільнює процес пробудження організму. Крім того, вона ж може призводити до затримки всмоктування в кишечнику кальцію, через що шанувальників цього виду каші чекають проблеми з кістками і суглобами.
Також ми писали, яким повинен бути правильний сніданок: поради дієтолога.
Крім цього, повідомлялося, що вчені назвали продукт, який найкраще їсти на сніданок.
Дивіться відео, як приготувати бобовий сніданок