Дослідники стверджують: при горінні вугілля утворюються поліциклічні ароматичні вуглеводні (ПАВ). Такі сполуки дуже небезпечні для здоров'я, оскільки можуть спровокувати генетичні мутації, які сприяють розвитку раку легенів, сечового міхура і шкіри, пише Environmental Science & Technology.
При цьому небезпечно не тільки вживати приготоване на вугіллі м'ясо, а й перебуває близько від мангала в процесі смаження шашлику. Повідомляється, що навіть короткочасне перебування поруч з мангалом може сприяти розвитку онкологічних захворювань.
Нагадаємо, вчені назвали несподівану причину раку.
Британські вчені з Інституту вивчення раку з'ясували, що виникнення дитячого гострого лімфобластного лейкозу (ГЛЛ) пов'язано з генетичною схильністю і стерильним оточенням.
Крім цього, ми писали, що вчені відкрили несподіваний засіб проти раку.
Також повідомлялося про те, що вчені заявили про несподівану причини імпотенції і раку.