З спекою додалося роботи лікарям. А все – через їжу, яка швидко псується. Отруїтися можна навіть тим, що готуєте дома, або берете з собою на обід в офіс. Від яких продуктів краще відмовитися в спеку – дивіться далі.
Парадоксально, але факт: найнебезпечніші продукти в спеку – це страви, які ви готуєте дома. Лікар Вікторія Форосенко запевняє: підхопити кишкову паличку можна, навіть якщо всі інгредієнти були свіжі. Достатньо лише вчасно не поставити каструлю в холодильник – і отруєння гарантоване. Але і гаряче не поставиш. У Наталі є власний лайф-хак, як прискорити охолодження.
"Коли температура піднімається, може скиснути і на плиті, тоді треба водичкою охолодити і поставити в холодильник", – розповідає вона.
Дуже чутливі до спеки – яйця.
"Це теж джерело кишкових інфекцій, особливо якщо вони термічно не оброблені. Це білкові креми, тістечка з кремами. Там може бути сальмонельоз", – говорить лікар.
Також потрібно добре продумати, як транспортувати десерти. Адже при високій температурі заварний крем, як і масляний, перетворюється на отруту.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Кефір або ряжанка, якщо не потраплять під прямі сонячні промені, годину в автобусі теж витримають – каже лікар. А якщо обідати плануєте ягодами, то порада – в жодному разі не мити їх заздалегідь.
"Однозначно вони повинні бути не мокрими. Як тільки в пакет целофановий замотали, він ще і в теплі десь побув в дорозі, мокрі ягоди моментально починають бродити", – говорить Ніна Кольдо.
А щоб напевно уберегтися від отруєнь, можна придбати валізу-холодильник. Коштує така від 150 до 500 грн. в залежності від розміру.
Про те, як відрізнити небезпечну для здоров'я пластмасу, дивіться на відео нижче: