В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун продовжує спростовувати популярні міфи.
Лікар розповіла, чи дійсно наші улюблені котлети всі ці роки були "напхані" антибіотиками і як це впливає на здоров'я.
"Використання антибіотиків на фермах і справді досить поширена практика. Тварини отримують антибіотики не тільки для лікування інфекцій, але і для їх профілактики, а також поліпшення росту. Тому антибіотики можуть бути присутніми в м'ясі. Якщо їх більше норми, то вони порушують кишкову мікрофлору, викликають алергію, але це дуже малоймовірно. Адже зазвичай антибіотики виводяться з організму тварини з сечею", – написала Супрун.
Щоб захиститися від харчових стійких до антибіотиків інфекцій користуйтеся цими правилами:
- Готуйте м'ясо до повної готовності.
- Мийте руки після контакту з сирими м'ясом, птицею або морепродуктами.
- Мийте також все кухонне приладдя
- Охолоджувати їжу до +4 градусів протягом двох годин після приготування.
- Влітку – протягом однієї години – відокремлюйте сире м'ясо, яйця і рибу від інших продуктів.
- Використовуйте різні дошки для продуктів.
- Мийте руки після контакту з тваринами.
Нагадаємо, Уляна Супрун розповіла, що буде, якщо кинути пити каву.
Індекс борщу: в Україні стрімко дорожчає національне блюдо – дивіться відео нижче: