Людина надає перевагу каві чи чаю через генетичної схильності. Це з'ясували японські вчені, які розповіли про результати свого дослідження в науковому журналі Nature.
Вони провели масштабний експеримент і з'ясували, що харчові звички людей безпосередньо залежать від генетики. Причому це стосується не тільки чаю і кави, а й алкоголю, молочних продуктів і м'яса.
Яка їжа найкраще підійде для перекусів школярів – дивіться відео:
В результаті дослідження вчені знайшли 10 факторів харчування, які пов'язані зі спадковістю. Виявилося, що деякі з мутацій відповідають за чутливість до гіркоти кави, тоді, як інші – до гіркоти хініну. Саме він входить до складу деяких безалкогольних напоїв.
У той же час вчені відзначили, що люди з генетичною чутливістю до гіркоти кофеїну, п'ють каву в кілька разів більше, ніж ті, у кого такої схильності немає. При цьому, ті люди, у яких є велика чутливість до гіркоти хініну, п'ють мало кави.
Вчені відзначають, що згідно з їх дослідженням, наші смакові переваги закладені генетикою. Саме вона допомагає зробити вибір на користь чаю або кави.
Раніше ми з'ясували все про цикорій: користь і шкода для здоров'я .