Ароматне і тепле какао – незмінний атрибут осінньо-зимових вечорів. Але не всі знають, що правильно приготоване какао має велику користь для здоров'я, каже голова МОЗ України Уляна Супрун.
В.о. міністра охорони здоров'я повідомила в своєму Facebook, що какао – хороше джерело білків, калію і цинку, а також клітковини, заліза, магнію, фосфору та інших поживних речовин. Вона також розповіла про інші корисні властивості цього напою.
Допомагає запобігти хворобі серця та судин
Какао знімає запалення, нормалізує рівень холестерину і цукру в крові. Ці властивості потенційно зменшують ризик виникнення серцево-судинних хвороб та інсульту.
Какао має антиоксидантну дію
Напій містить сполуки, які допомагають захистити організм від впливу вільних радикалів. Завдяки цьому ефекту какао також захищає серцево-судинну систему.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Здатне покращувати когнітивні навички
Поліфеноли, які входять до складу какао, можуть знизити ризик розвитку нейродегенеративних процесів. Завдяки збільшенню еластичності судин, поліпшується кровоток і кровопостачання мозку.
Какао не провокує появу акне, незважаючи на поширену думку
Якщо регулярно вживати какао або додавати його в маски для обличчя, антиоксиданти, який входять до складу порошку, ефективно захищають шкіру від шкідливого впливу ультрафіолету і запобігають старінню.
Як споживати какао, щоб отримати максимальну користь для здоров'я:
- Вибирайте якісне какао, в якому немає сухого молока, цукру або інших домішок.
- Какао корисно вживати не тільки як напій. Його можна додавати в каші і пудинги, смузі, домашні цукерки та енергетичні батончики з бананів, фініків і горіхів.
- Європейська організація з харчової безпеки радить вживати щодня по принаймні 2,5 грама какао-порошку або 10 г чорного несолодкого шоколаду.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом найсмачнішого гарячого шоколаду та писали про корисні властивості цього напою.
Дивіться відео, де в Україні знайти якісний шоколад:
Смотрите видео, где в Украине найти качественный шоколад: