Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Лікування підшлункової: кращі народні засоби

Одужання підшлункової залози можна пришвидшити за допомогою рецептів народної медицини

Фото: Pixabay

Якщо у вас болить у боці або починаються складності з перетравленням їжі, то така ситуація говорить про проблеми в роботі підшлункової залози.

Скільки коштує лікування за кордоном: дивіться відео

У такому випадку потрібно звернутися до лікаря, щоб встати на шлях лікування. Але дієвими будуть і народні засоби лікування підшлункової залози.

Що таке підшлункова залоза

Підшлункова залоза – це невеликий орган, розташований зліва під шлунком, який виконує відразу дві функції – травну і ендокринну. Підшлункова залоза виділяє ферменти, необхідні для розщеплення білків, жирів і вуглеводів, які надходять з їжею.

Також її частки виробляють гормон інсулін, який регулює обмін глюкози в організмі. Порушення цих функцій призводить до розвитку серйозних захворювань, наприклад, панкреатиту і навіть раку.

Симптоми хвороб підшлункової залози

Порушення функцій підшлункової залози характеризується різноманітними симптомами. Наприклад, гострий панкреатит проявляється різким болем в підребер'ї, під ложечкою, який супроводжується частими нападами нудоти і блювоти, зниженням артеріального тиску, прискореним пульсом.

Типовими ознаками хронічного панкреатиту є втрата апетиту, загальна слабкість, втома, постійне бурчання в животі через підвищене газоутворення. При цукровому діабеті хворий відчуває невтомну спрагу, сухість шкірних покривів, мерзлякуватість кінцівок, головний біль, погіршення зору. Допомогти можна за допомогою народних засобів лікування підшлункової залози.

Кращі рецепти народної медицини для лікування підшлункової залози

  • Вівсяний настій. Вівсянка на воді без солі і масла входить до списку обов'язкових страв дієтичного харчування при порушенні функцій даного органу. Безумовно, постійне вживання вівсяної каші досить швидко набридає, тому для різноманітності можна без особливих труднощів приготувати з вівса концентрований лікувальний настій. Необхідно всього лише залити 0,5 кілограма вівсяної крупи літром окропу і дати настоятися протягом однієї години. Потім настій проціджують і приймають по півсклянки тричі на день.Також можна приготувати вівсяне молоко. Півсклянки такої крупи гарненько промивають в друшляку, заливають півтора літрами гарячої води, доводять до кипіння, після чого вогонь зменшують. Під час варіння (через приблизно 45 хвилин) потрібно прямо в каструлі подрібнити розм’якчену вівсяну крупу за допомогою дерев'яної товкачки і залишити її варитися ще протягом півгодини. Потім овес слід остудити і процідити. В решті повинна вийти біла рідина, схожа на молочний продукт. Приготоване вівсяне молоко приймають щоденно по півсклянки перед кожним вживанням їжі. 

  • Лимонно-часникова суміш з петрушкою. Приготувати суміш, що складається з прокручених на м'ясорубці і добре перемішаних 300 грамів часнику, 300 грамів петрушки і одного кілограма лимонів у шкірці, але очищених від кісточок. Отримана суміш поміщається в скляну ємність і зберігається в холодильнику. і покращує стан при хворобах підшлункової залози.

Фото: Pixabay

  • Цілющі трави та ягоди. Змішайте рівні частини брусничного чорничного і суничного листя, а також стручків квасолі та кукурудзяних рилець, помістіть дві столові ложки суміші в термос, залийте окропом і залиште для запарювання. Також можна смішити в рівних частинах подрібнене листя м'яти, корінь оману, насіння кропу, сухоцвіт, звіробій і коріандр. Після цього готують лікувальний засіб з розрахунку дві столові ложки суміші на дві склянки окропу, який потрібно настояти протягом години. Приготований настій хворий приймає чотири рази на день по півсклянки.

  • Настій з осикової кори. Наступний рецепт такий: помістіть осиковий кору в каструлю, залийте водою, щоб рідина покривала верхній шар осикової кори, кип'ятіть півгодини. Дайте настоятися і процідити. Приймати по 50 мілілітрів двічі на день, вранці і ввечері.
  • Картопляний сік. Необхідно взяти дві середніх за розміром бульб картоплі, добре промити і не знімаючи шкірки натерти їх на дрібній тертці. З отриманої маси слід віджати через марлю сік, який приймають двічі на день по половині склянки.
  • Гречка з кефіром. Увечері подрібніть гречку в кавомолці. Одну столову ложку крупи залийте склянкою нежирного кефіру і залишити на ніч. Вранці натщесерце потрібно випити приготовану суміш.
  • Кисляк. Багатьом людям допомагає прикладання перед сном на ліве підребер'я в районі шлунка лляної тканини, змоченою в звичайної кисляку. Такий компрес необхідно накрити целофаном і зафіксувати, обмотавши тіло вовняним шарфом.

Застереження і протипоказання

Слід пам'ятати, що народне лікування такого життєво важливого органу, як підшлункова залоза, тільки на перший погляд здається нешкідливим заняттям. Реакція організму може виявитися непередбачуваною. Наприклад, осикову кору можна збирати виключно в екологічно чистих районах, картопляні поля часто обробляють отрутохімікатами, а кисломолочні продукти часто продають з простроченим терміном придатності.

Також не можна забувати про підвищену чутливість або повну несумісність організму з тим чи іншим компонентом. Особливо це стосується фітотерапії, адже багато лікарських рослин викликають алергію, а деякі трави мають прямі протипоказання до застосування.

При використанні народних рецептів лікування хвороб підшлункової залози краще проконсультуйтеся з лікарем.

Раніше ми писали про те, як захистити підшлункову залозу.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів