Відомий український лікар-дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці у Facebook розповіла про корисні властивості кавуна.
"У спекотні дні кавун у списку найпопулярніших літніх десертів. Відмінно освіжає, вгамовує спрагу і наповнює організм. Ця ягода практично повністю складається з води, а також багата електролітами", – стверджує експерт.
До того ж, у кавуні багато лікопену, цей каротоноідний пігмент стимулює виробництво колагену і перешкоджає пошкодженню шкіри УФ-променями.
Але є і протипоказання до вживання кавунів. За словами лікаря, ягоду не можна їсти при діареї, коліті, загостренні хвороб органів травлення, при каменях у нирках, захворюваннях передміхурової залози.
"Купуйте кавун зараз, коли він дозріває природним шляхом і не містить нітратів. Обов'язково включайте кавуни до свого меню правильного харчування", – радить Світлана Фус.
Нагадаємо, раніше ми називали п'ять ознак, за якими можна обрати смачний і соковитий кавун. Сайт "Сегодня" також повідомляв, що на Тайвані з'явився в продажу хліб-кавун.
Дивіться відео про секрети вибору смачних кавунів: