Чи є у горілки смак і яким він має бути
Горілка - один з найпопулярніших алкогольних напоїв у світі. Її п'ють шотами, вживають в складі різноманітних коктейлів.
З яким же смаком ми її асоціюємо? Смак джину нагадує ялівець, тепло бурбону зігріває горло медовою солодкістю з ванільними нотками, а в абсенті ми неминуче вгадуємо пряність анісу і свіжість іссопу. Але як бути з горілкою? Тут, як з визначенням "кольору води" або запаху повітря - нам складно сказати, як саме ми характеризуємо їх якості. Вже стало звичним, що смак у горілки повинен бути нейтральним, тобто відсутнім.

Відразу визначимося, що ми розуміємо під горілкою. Згідно з класичним визначенням, горілка - нейтральний дистилят, очищений в результаті обробки або фільтрації для досягнення стану, в якому у нього немає смаку, кольору і запаху.
Всупереч такому визначенню, смак у горілки, особливо високої якості, є. І навіть при порівнянні виявиться, що у кожної горілки свої характерні риси.
Як пахне якісна горілка?

Очевидно, якщо напій пахне антисептиком, який злегка розбавили чорничним варенням улюбленої бабусі, - перед вами точно не горілка високої якості.

Хороша горілка має ніжну, злегка кремову текстуру, а в смаку можна вгадати пряні нотки з відчутним трав'яним присмаком.

Гіркота, водянистість, сторонні "медичні" запахи - ознака горілки низької якості.
Ковток горілки не повинен викликати бажання зморщити ніс, для вживання якісного продукту не потрібно робити зусиль, намагатися швидше проковтнути і "закусити", хороша горілка ковтається легко, її вживання можна порівняти з гармонійним акордом, в якому поєднується тризвук запаху, смаку і кольору продукту, відгуком якого буде приємний післясмак.

Що таке "преміальний смак" і чому ми готові за нього платити високу ціну
Так само, як добро не народжується зі зла, так і хороша горілка не може народитися з поганих інгредієнтів. Для якісного продукту застосовується добірний зерновий спирт і проходить багатоетапну фільтрацію вода. А коли в хід йдуть спеції і трави, горілка отримує свій неповторний характер, який дозволяє нам її впізнавати серед інших з першого ковтка.

Якість горілки безпосередньо залежить від чистоти і складу води. Nemiroff видобуває воду в свердловинах Поділля, але щоб називатися горілкою, суміш води і спирту ще повинна пройти до 11 ступенів очищення. У хід йде вугілля, мінерали, спеціальні піски і навіть благородні метали - срібло та платина. Очищення робить смак горілки м'яким і приємним, а колір - прозорим і однорідним.
Щоб горілка набула свого характерного смаку, застосовуються спеціальні авторські складові, деякі рецепти корінням йдуть у XVIII століття, коли про хімічні складові ще точно не чули. Такий набір натуральних інгредієнтів формує унікальну палітру смаку напою, яку так люблять цінителі.

Наприклад, характерні "весняні" нотки Nemiroff досягаються завдяки використанню меду. Мед повинен відповідати ряду ознак, мати певний аромат і колір, смак з характерним присмаком.

Смак легендарної Nemiroff De Luxe Honey Pepper доповнюється букетом 27 трав, які збираються вручну. Фахівці відбирають кращі суцвіття трав, сушать їх в прохолодному і теплому місці, а лише потім підготовлені трави відправляються в цех Nemiroff, щоб передати напою свою зігріту українським сонцем душу, яку ми так відчуваємо в ніжному післясмаку Nemiroff.

Нема межі майстерності, і навіть такий, здавалося б, досконалий напій можна поліпшити, розширивши палітру смаку настоями з ягід або фруктів. Так, в результаті декількох років розробок і експериментів була створена лінійка зі сміливих смаків The Inked Collection від Nemiroff. Кожен з трьох смаків лінійки може здатися провокаційним, з викликом, зухвалим і яскравим.
The Inked Collection от Nemiroff
Тільки цього року смак горілки лінійок Nemiroff De Luxe і Nemiroff The Inked Collection більше 30 разів був відзначений міжнародними дегустаційними конкурсами, зокрема "Bartender Spirits Awards" та "Flavored Vodka of the Year" в США, "Distillery of the Year" в Німеччині і "Best in Show" у Великобританії.

У різних куточках планети дегустатори в черговий раз підтвердили: якісний продукт повинен мати відчутний смак і аромат, що запам'ятовується. Дорогу горілку від дешевої легко відрізнити за багатством палітри і використанням натуральних інгредієнтів замість синтетичних. Щоб насолоджуватися горілкою, потрібно навчитися пити її невеликими порціями, повільно та смакуючи кожен ковток.
НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я