У Харкові кількість хворих зросла після того, як спробували суші в одній з мережі ресторанів міста. Кореспонденту "Сьогодні" розповіли в лабораторному центрі, чи може ще зрости число отруєнь.
Так, вже 78 осіб надійшли в медзаклади після візиту в ресторани даної мережі.
За словами завідуючої відділом епідеміологічного нагляду Харківської обласної лабораторного центру Тетяни Карлової, це кишкова інфекція бактеріальної етіології (найімовірніше це – сальмонельозна інфекція або дезентерія). Її максимальний інкубаційний період – сім діб.
"Хтось отримав меншу дозу, хто відразу відреагував. Тому ще сім діб ми можемо спостерігати, враховуючи, що перші хворі були 16-го числа, а чи вживали вони в їжу 15-го, то ще до 22-го ми можемо реєструвати хворих. Якщо вони взагалі звернуться за медичною допомогою. Всі хворі обстежені бактеріологічно з урахуванням попереднього діагнозу", – розповіла Тетяна Карлова.
У лабцентре не виключають, що джерелом інфекції міг бути хтось із персоналу. Серед отруєних – два офіціанти.
Раніше ми писали, що через масове отруєння вже відкрито кримінальне провадження. У двох ресторанах мережі беруть проби продуктів на бактерії групи кишкової палички.