Через заборонуРоссільгоспнаглядуна ввезеннядо Кримусвининита яловичини зматериковоїУкраїни ,місцеві виробникиковбасної продукціївідчувають гострий дефіцитсировини ,який можепривестидо зупинки підприємствабо до істотногоподорожчанняготових виробів.Про це повідомив генеральнийдиректор " КРИММ'ЯСО " ВікторПавленко ,передають "Аргументы недели – Крым".
Він розповів, що оскільки в республіці практично не розвинене свинарство, велика частина м'яса імпортувалася з України. А з 17 травня почала діяти заборона на ввезення сирого м'яса з території України до Криму.
За словами Павленка, можна ввозити м'ясо з материкової Росії, але воно дорожче українського майже в 2 рази. Так в оптовій продажу 1 кілограм російської свинини коштує 180 рублів (близько 60 грн), тоді як української – 35 гривень.
"Кримські виробники звернулися до Ради міністрів з проханням дозволити ввезення до Криму українського м'яса хоча б на час курортного сезону", – розповів Павленко.
Павленко також зазначив, що дефіцит сирого м'яса негативно позначиться не тільки на кримських виробниках, але і на звичайних споживачах і відпочиваючих.