Масове отруєння у Львові: понад півсотні постраждалих, шестеро з них – діти

13 червня 2019, 16:36

Львівський ресторан "Червона рута" не був зареєстрований і працював самовільно

В результаті масового отруєння у львівському ресторані "Червона рута" постраждали 55 осіб, з них шестеро – діти.

Як повідомила виданню "Фраза" головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Зоряна Стоцько, більшість з них й досі перебувають на лікуванні в інфекційній лікарні.

"Ресторан закритий з 10 червня, надано припис для усунення недоліків та складено протокол для притягнення до адміністративної відповідальності. Поліція порушила кримінальне провадження за даним фактом", – повідомили у львівській міськраді.

Реклама

Також стало відомо про те, що напередодні, 12 червня, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заслухала інформацію від керівництва Держпродспоживслужби і Львівського лабораторного центру. Зокрема, стало відомо про те, що заклад не був зареєстрований і працював самовільно.

Також у ході перевірки були зафіксовані значні порушення в приготуванні страв, а в усіх досліджених кулінарних виробах виявили хвороботворні бактерії.

Нагадаємо, перше масове отруєння в "Червоній руті" сталося 7 червня, після чого ресторан продовжив роботу, і в неділю в ньому відгуляли ще чотири банкети. Тим часом в Ковелі Волинської області поліція розслідує отруєння в одному з місцевих кафе, в результаті якого було госпіталізовано 12 осіб, серед яких двоє дітей. Інцидент стався 7 червня на хрестинах.

Раніше, в квітні, сталося масове отруєння дітей в Хмельницькому. Тоді з попереднім діагнозом гастроентероколіт в лікарню потрапили 28 малюків.

В тренді
У Карпатах вдарив червневий мороз: з'явилося фото засніженої вершини

Реклама

Як повідомляла Державна служба України з надзвичайних ситуацій, в літній період частішають випадки виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов'язаних з вживанням продуктів харчування та питної води, забруднених хвороботворними мікробами.

Більшість групових інфекційних захворювань та отруєнь виникають після проведення масових святкувань – весіль, ювілеїв, випускних вечорів, проводів в армію тощо.

Фахівці-епідеміологи стверджують, що основними причинами спалахів є залучення до приготування страв випадкових осіб, не знайомих з елементарними правилами особистої гігієни, а також порушення технологій приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму.

Факторами передачі інфекції найчастіше стають готові страви, молоко і молочні продукти, кондитерські вироби, готуються "із запасом", що призводить до накопичення у продуктах збудників інфекційних захворювань.

Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти