На українському кордоні утворився льодовий затор завдовжки 5,5 км

6 лютого 2017, 11:08

Дмитро Вебер

События на ТК Украина

Початок затору знаходиться в створі гідрометричного посту (Словаччина) і закінчується в с. Сторожниця Ужгородського району

Реклама

В результаті негоди, яка вже кілька днів вирує на Закарпатті, на річці Уж на українсько-словацькому кордоні утворився льодовий затор завдовжки 5,5 км.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України в Закарпатській області.

"На підставі проведеного 05.02.2017 загального обстеження транскордонної річки Уж, в зоні державного кордону на українській і словацькій територіях, виявлено утворення в руслі річки Уж льодового затору завдовжки 5,5 км. Початок затору знаходиться в створі гідрометричного поста (Словаччина), нижче села Пінковце, і закінчується в с. Сторожниця Ужгородського району (Україна)", – зазначають рятувальники.

В тренді
В Одесі будуть виробляти американські військові вертольоти "Ірокез"

Нагадаємо, фотограф Андрій Кирилюк і фахівці Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса зняли масштабний льодохід на річці Уж з висоти пташиного польоту.

Реклама

Як повідомлялося, негоди бушує на Закарпатті з вечора четверга, 2 лютого. В регіоні в результаті танення снігу, льодових заторів в водоймах, сильних дощів і підвищення рівня ґрунтових вод вже підтоплені 127 домогосподарств, 4 житлових будинки та 25 гектарів сільгоспугідь. Рятувальники почали підривати лід на річках, щоб попередити подальше утворення льодових заторів, через яких починається підтоплення населених пунктів.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти