"Ми знали, що три роки тому в Черкасах спекли ковбасу довжиною 365 м і вагою 188 кг. Вирішили побити цей кулінарний рекорд України. Для цього обрали ковбасу з назвою "кабаноссі" з групи "мисливських" ковбас. Приготували її з високоякісного м'яса свинини, додали натуральні спеції. Коли виміряли цю ковбасу, то виявилося, що її довжина 547 м 8 см і важить вона 247 кг", – розповіла кореспонденту агентства Любов Козицька, головний технолог Тернопільського м'ясокомбінату, працівники якого побили колишній рекорд України з виготовлення найдовшої ковбаси.
Приготовану гігантську ковбасу на Театральній площі розрізали на шматочки і безкоштовно пригостили цим м'ясним делікатесом всіх бажаючих.
Рекорд зафіксувала керівник Національного реєстру рекордів України Ляна Вєтрова.
Подія відбулася в рамках Першого фестивалю локальної їжі і культури в Тернополі, в програмі якого – виставка-продаж кулінарних виробів місцевих кухарів, майстер-класи з приготування галицьких страв та їх безкоштовна дегустація.