В Івано-Франківську трапеза в місцевому барі закінчилася для студентів медичного університету лікарнею. Сімох іноземців госпіталізували з попереднім діагнозом "харчова токсикоінфекція", повідомили в головному управлінні Госпродспотребслужби в регіоні.
"Хворі скаржилися на загальну слабкість, болі в животі, підвищення температури тіла, діарею. Хворі пов'язують виникнення захворювання з вживанням лаваша з курячим м'ясом, придбаним в закладі "Сендвіч-бар" 24 січня", – йдеться в повідомленні.
Медики зазначають, що стан хворих – середнього ступеня тяжкості. Як розповів на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при ОДА начальник ГУ служби в області Роман Гурський, в самому "Сендвіч-барі" провели перевірку. У закладі виявили 16 порушень. Найважливіші з них:
- працюють без реєстрації;
- працівники не мають медкнижок;
- немає сертифікатів відповідності на продукцію.
Гурський додав, що сьогодні можуть прийняти рішення про закриття закладу.
Нагадаємо, не так давно в Одесі в інфекційну лікарню після отруєння в шкільній їдальні госпіталізували п'ять дітей.
Зазначимо, що отруїтися можна в гостях, в закладах харчування, на пікніку і навіть у себе вдома їжею, яку ви самі приготували. Причиною можуть стати неякісні або зіпсовані продукти, страви, які готували або зберігали з порушенням санітарних норм. Раніше сайт "Сьогодні" писав, що потрібно робити при харчовому отруєнні.