Близько тисячі літрів борщу були з'їдені на фестивалі "Борщик у глиняному горщику" в Опішні Полтавській, який пройшов в суботу, 11 серпня.
У цьому році 36 господинь і два господаря з усієї України позмагалися в приготуванні традиційної української страви, представивши на фестивалі 50 її видів.
Серед незвичайних інгредієнтів – галушки і полуниця, лимон і мед, раки і качка, а також кропива, гриби і самогон.
"Я для того і фестиваль проводжу, в першу чергу, щоб для себе подивитися, що і як готують", – розповіла організатор фестивалю Олена Щербань.
Дегустація буде тривати до тих пір, поки не з'їдять весь борщ – тоді і виберуть переможця.
Раніше сайт Сегодня писав про зіркових любителів борщу.
Нагадаємо також, що раніше український борщ предложили внести в список культурної спадщини ЮНЕСКО.
А видання The Washington Post прорекламувало український борщ. Так , журналісткою Еллі Крігер опублікований нарис про те , де борщ називається ніяк не інакше , ніж " розкішна їжа " , і йдеться про його користь .
Також варто нагадати , що влітку 2017 рокув кращих ресторанах Нью-Йорка з'явилися український борщ, голубці і вареники.