У Черкаському зоопарку тварин годують морозивом, фруктовими гірляндами і салатом з гусениць

20 червня 2018, 18:34

Відвідувачів таке вітамінізоване та охолоджувальну меню тільки втішає

Салат з тарганами, екзотичні фрукти і морозиво з кунжутом. У Черкаському зоопарку тварин підсадили на делікатеси.

"Нарізаю апельсини, шматочками, потім кидаю черешню, заливаємо це все нашим сиропом", – розповідає працівниця Черкаського зоопарку Лідія Осадча.

Реклама

Лідія чаклує над новою порцією фруктового морозива. 10 хвилин на приготування, кілька годин в холодильнику – і солодощі готові. На прохолодний десерт вже чекають бурі ведмеді.

Через мить Гута і Бурмак виловлюють смакоту з басейну і розгризають фрукти. Сьогодні це яблука і шовковиця.

"Випрошують, махають лапами. Вони поки не з'їдять – їх увагу вже не можна відірвати", – зізнається працівниця Черкаського зоопарку Лідія Осадча.

З фруктами, горіхами, кунжутом і насінням в зоопарку готують півтора десятка видів морозива. Щоб було смачно кожному чотириногому.

25 грамів молока, стільки ж полуниці і вдвічі більше солодкого сиропу. Це яскраве і смачне морозиво в меню зоопарку. Його обожнюють і ось ці мавпочки маготи.

"Морозиво ми їм не можемо давати, тому ми охолоджуємо фрукти і овочі і вішаємо таку ось гірляндочку", – пояснює працівниця Черкаського зоопарку Світлана Чулінда.

Реклама

Це вже інша диво-страву. Екзотичне фруктово-овочева намисто Світлана приготувала для какаду Герди.

А ось для тамаринів і ігрунок на обід готовий оригінальний салат. Крім овочів і фруктів, тут ще й власноруч вирощений живий білок – з тарганів і гусениць.

Фрукти і овочі для літнього меню або вирощують самі, або закуповують або просто приносять з дому. Молоко дають зоопарківські кози. Всього таких оригінальних літніх страв вже з півсотні.

"Тварини так само, як і люди, страждають від спеки, тому для них необхідно вводити якісь новинки, тому що вони сидять в обмеженій території, в клітках, і для них обов'язково має бути щось цікаве, нове, щоб вони рухалися, щоб вони охолоджувалися", – говорить завідувач відділом " Савці" Черкаського зоопарку Юлія Івашук.

Відвідувачів таке вітамінізоване та охолоджувальну меню тільки втішає. Адже 280 видів тварин навіть у спеку активні і грайливі. 

Нагадаємо, в Одесі ведмедів нагодували черешнею і медом на честь новосілля

Реклама

Також ми писали, що на Прикарпатті клишоногих в спеку купають у холодній воді. 

А співробітники бердянського зоопарку опублікували в мережі відео виходу капібари з зимівника. На записі видно, як весела тварина неквапливо залишає своє затишне житло і направляється до водойми, де здійснює свій перший заплив в цьому сезоні. 

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти