Інгредієнти:
Для тіста:
Молоко -125мл.
Масло - 200г
Жовтки - 4 шт.
Сметана 20% - 200 г
Цукор-150 г
Дріжджі "Духмяна хата" - 25 г
Лимон-1 шт.
Ванільний цукор -2 ч. л.
Сіль -0,5 ч. л.
М'ята свіжа - 1 ст. л. (перетерти)
Борошно - 780 г
Для глазурі:
Білки - 2 шт.
Цукрова пудра - 200 г
Сіль-1/4 ч. л.
Кислота лимонна -1/4 ч. л.
Спочатку готуємо опару. Молоко піграти до температури 30-40%, додати дріжджі, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л.борошна i перемішати все до однорідності. Накрити полотенцем і залишити на 20 хв.
В окремій мисці збити жовтки із цукром ванільним цукром. Додати до жовтків розм'якшене масло, сметану, сiль, цедру і сік лимона, подрібнену м'яту. Підняту опару влити до суміші. Поступово додавати борошно. Замісити тісто.
Воно повинне вийти м'яким і еластичним. Добре вирішене тісто накрити рушником і поставити на 2 години у тепле місце.
Через дві години тісто перемішати і розкласти по формах. Залишити форми з тістом на 30 хв. Випікати в розігрітій духовці 40 хвилин за температури 180 градусів.
Рецепт білковоï глазурі:
взяти 2 яйця і відділити білки. Збити їх з цукровою пудрою, сіллю і лимонною кислотою до отримання густого, білосніжного кольору.збивати 7 хв.
Помазати верхівку пасхи білковою глазур'ю. Зверху прикрасити. Паска готова.
Смачного!
ПОВЕРНУТИСЯ