Поділитися в соц мережах:

Facebook Twitter

Підпишіться на нас:

ПОВЕРНУТИСЯ

Рум'яні зайченята до Великодня

Наталя Левицька, 26 років Переяслав

Рум'яні зайченята до Великодня

Моя донечка в захваті від цих пухкеньких вуханів. Тісто дуже ніжне і повітряне, а згущене молоко, яке готую вдома - не надто солодке, тому це ідеальна начинка для маленьких ласунів.

Інгредієнти

500 г борошна
20 г дріжджів “Духмяна хата”
200 мл молока
100 г вершкового масла
100 мл ряжанки
2 яйця
120 г цукру
1/4 ч. л. солі
Варене згущене молоко - 8 чайних ложок
Темні родзинки
Яйце для змащування

Приготування:

Приготуємо опару. У теплому молоці розчиняємо дріжджі, додаємо столову ложку цукру і 3-4 столові ложки борошна. Розмішуємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 20-30 хвилин. Опара має бути як густа сметана.

Готуємо здобне тісто. В глибокій посудині (в якій буде підходити тісто), збиваємо яйця з цукром і дрібкою солі. Додаємо опару, ряжанку і решту борошна.

Під час вимішування тіста додаємо м’яке вершкове масло порізане кубиками. Таке тісто дуже любить тепло рук, тому його слід вимішувати довго, поки не почне відставати від рук і стінок миски, не стане пружним і водночас м’яким. Готове тісто накриваємо рушником і ставимо в тепло на півтори години.

Ліпимо великодніх зайців. Тісто обминаємо і ділимо на вісім частин. Підкачуємо у кульки. Кульку тіста розкачуємо у видовжений трикутник товщиною 3-4 мм.

Зі сторони, де найгостріший кут, робимо 2 поздовжні надрізи і формуємо вушка. На тісто викладаємо одну чайну ложку вареного згущеного молока і скручуємо рогалик, кінці якого зліплюємо докупи.

Так виліплюємо решту булочок-зайченяток. З такого тіста можна ліпити й інших тваринок, я зліпила ще рибок.

Даємо підійти і змащуємо жовтком. Прикрашаємо родзинками - це оченята і носики зайчиків.

Випікаємо у розігрітій до 170 градусів духовці до рум’яного кольору.

ПОВЕРНУТИСЯ