Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти

Часті перекушування шкідливі: дієтолог розповів про харчові звички українців

21 жовтня 2019, 12:59

Віталій Андронік

Сьогоднішні погляди на здорове харчування не такі, як 20-30 років тому, попередив фахівець

/ Фото: Pixabay

Реклама

Більшість українців харчується неправильно – про це говорять дані дослідження платформи "ПроЗдорове". Дисбаланс у харчуванні може спровокувати низку хвороб, каже президент Асоціації дієтологів Олег Швець.

В українців в основному три прийоми їжі в день. Найчастіше це їжа домашнього приготування, що є позитивною традицією, зазначає Швець. Однак 78% населення протягом дня мають також один і більше "перекусів".

"З негативу – люди роблять багато перекусів. Сьогоднішні погляди на здорове харчування не такі, як 20-30 років тому, що їсти часто і потроху – корисно. Наукові докази свідчать, що людина, яка харчується три рази в день, має нормальну вагу і менше ризикує захворіти", – пояснює дієтолог.

При цьому в Україні основна калорійне навантаження припадає на вечірні прийоми їжі – 39% добової калорійності їжі. Перед обідом, в обід і після нього споживається 34% калорій. Вранці з'їдається менше частка – 27%.

Детальніше про раціоні українців читайте на сайті "Сьогодні"Занадто багато солі і цукру: як харчуються українці

А про те, скільки українці витрачають на їжу, дізнавайтеся із сюжету програми "Ранок з Україною":

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Реклама

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...