У чеській столиці відкрили найбільший хайтек-бар, де практично весь персонал – адміністратора, офіціантів і барменів – замінили роботи.
Замовити пиво в закладі можна через спеціальний апарат, який приймає замовлення тільки через мобільний додаток. Він сам відкриває пляшку вина і розливає його по келихах, замовлення подають клієнту на спеціальній роботизованій таці.
Тут можна і поїсти, але все меню в барі тематичне – за смаком і консистенцією вся їжа нагадує їжу космонавтів. Це перетерті страви в герметичних пакетах і сухарики з печивом. Правда, поки що їх готують люди, а не роботи.
Власник бару Марсель Сура вважає, що за закладами подібного роду майбутнє і скоро ресторанів і кафе з живими офіціантами не залишиться і зовсім.
Заклад розрахований на 40 відвідувачів, а будівля, в якій він розташований, зовні нагадує собаку. Звідси і з'явилася його назва – "Кібер-дог".
Раніше ми повідомляли про ресторан в Непалі, де роботи замінили всіх офіціантів.
Крім того, в Норвегії вирішили завести роботів-поштарів. Першим експериментальним містом став Конгсберг.
Також ми писали, що в запорізькому Музеї Науки буде вести екскурсії роботизований гід.