В одному з ресторанів Нью-Йорка продають морозиво за півтори тисячі доларів. Вся справа в дорогих інгредієнтах.
Готують його з мадагаскарської ванілі, чорного трюфеля і поливають соусом із шампанського. Прикрашають їстівним золотом і квітами, плюс три види кольорового шоколаду. А подають всю цю красу – в спеціальній фарфоровій мисці з кришталевою кришечкою. Її відвідувач може забрати з собою. Якщо ж залишити в ресторані – морозиво коштуватиме значно дешевше – всього 300 доларів.
Також 42,8 тис. тонн морозива за 5 місяців 2018 року вироблено в Україні, що на 1,7% більше, ніж за відповідний період минулого року. Про це повідомили в Асоціації українських виробників "Морозиво і заморожені продукти". За цей період експортовано 2,9 тис. – зростання обсягів на 23,1%. У країни ЄС морозива експортується 8% від загальних обсягів експорту.
Нагадаємо, раніше ми писали про наймодніші тренди морозива. Сайт "Сьогодні" також повідомляв, що в Німеччині набирає популярність морозиво зі смаком овочів. А в Кореї повним ходом продають спеціальне морозиво від похмілля. Крім цього, ми розповідали, як приготувати пісне бананове морозиво з шоколадним соусом, горіхами, корицею і медом.