Їжу брати не можна, скрізь тепловізори: як нині відпочивають в Туреччині (фото)

6 липня, 14:36

Денис Беспалов Денис Беспалов

Українці активно полетіли в Туреччину - сім'ями, з дітьми

Білоруські туристи розповіли, як змінився відпочинок у Туреччині, яка днями прийняла перших після послаблення карантину відпочивальників, повідомляє TUT.BY.

Реклама

Туристка Тетяна Матюшонок розповідає: білоруський рейс на Туреччину був заповнений повністю, і розміщення в літаку було таким, як зазвичай. У літаку потрібно було заповнити анкету про свій стан здоров'я, вказати ім'я, прізвище, паспортні дані, номер телефону. Цю анкету здавали після прибуття.

У трансфері з аеропорту до готелю було обов'язкове розміщення по одній людині на два сидіння, пасажири під час поїздки мали бути в масках.

Після приїзду в готель всім гостям персонал відразу ж продезінфікував руки, а їхні валізи відправили на санітарне оброблення. Персонал готелю ходить в масках, туристам бути в масках не обов'язково.

"За спостереженнями Тетяни, в готелі нині відпочиває багато турків і українців. Українці взагалі активно полетіли в Туреччину – сім'ями, з дітьми", – зазначає видання.

Реклама

На кожному кроці стоять санітайзери, в готелі лежать маски для туристів, можна просто взяти, скільки тобі потрібно. На підлогах в готелях з'явилася розмітка, яка вказує на дотримання фізичної дистанції між людьми в 1,5-2 метри.

Читайте також: Відпочинок в Туреччині 2020: все, що потрібно знати перед поїздкою на курорт

У ресторанах є шведський стіл, але їжу туристам накладає персонал готелю. Ти вибираєш, що хочеш з'їсти, і кажеш про це співробітнику. Він сам бере тарілку, в неї все накладає і приносить тобі на стіл. Також він приносить прибори в одноразовому паперовому пакованні й паперові або вологі серветки.

В тренді
Сльози, прапори, біла труна: як в Бейруті ховають жертв вибуху, опубліковано зворушливі фото

Співробітники ресторану і кухарі не тільки в масках, а ще і в захисних щитках.

Столові прибори в ресторані в одноразовому пакованні, їх приносять офіціанти.

Реклама

У барах навіть преміальних готелів задля безпеки використовують одноразовий посуд.

Тепловізорами туристам міряють температуру, і якщо раптом хтось перегрівся на пляжі і його температура від спеки підвищилася, його на якийсь час помістять в окрему кімнату, де через пів години температуру переміряють. Якщо вона не прийде в норму, то викличуть бригаду медиків, які туриста оглянуть і зроблять безплатне тестування на коронавірус. Якщо результат виявиться позитивним, то людину зі страховкою заберуть до лікарні й там будуть лікувати.

Нагадаємо, днями стало відомо, що Туреччина внесла Україну до переліку країн, громадяни яких мають право на отримання короткострокових туристичних дозволів на проживання.

Яким буде туризм після карантину, дивіться в сюжеті новин "Сьогодні":

Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти