Льодовики в Антарктиді тануть все швидше

4 листопада 2017, 19:51

В майбутньому процес танення льодів прискориться ще в два-три рази, підвищивши рівень Світового океану

У жовтні від одного з двох найбільших льодовиків Арктики Pine Island відколовся масив площею, що в чотири рази перевищує острів Манхеттен. Про це повідомляє The New York Times.

Згідно з прогнозом, зробленим на основі супутникових знімків льодовиків, в майбутньому процес танення льодів прискориться ще в два-три рази, підвищивши рівень Світового океану. Уже зараз льодовики Pine Island і Thwaites стали головними джерелами виникнення айсбергів в Антарктиді.

У 2015 році від продовжує руйнуватися льодовик Thwaites, від нього відколовся айсберг довжиною 24 кілометри. Під впливом глобального потепління два льодовика стрімко сповзають в море Амундсена.

На думку вченого Еріка Рігні з Університету штату Каліфорнія, що спеціалізується на змінах клімату, льодовики тануть в наслідок зростаючого потепління морської води, навколишнього крижані масиви Антарктики. Рігні стверджує, що в роки, коли середньорічна температура в Південній півкулі нижче норми, процес танення льодів сповільнюється. А в теплі роки, навпаки, протікає швидше.

Згідно з опитуванням 50 лауреатів Нобелівської премії, проведеному британським журналом Times Higher Education
, глобальне потепління вважаєтьсявчениминайбільшою загрозоюлюдству,порядзі зростаннямнаселення.Примітно,щоштучнийінтелект, про небезпеку якого попереджують експерти IT-галузі, назвала лишеодна людиназпівсотніопитаних.

В тренді
Посла Росії викликали "на килим" в Німеччині: росіянам загрожують нові санкції

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти