ЧЕЛОВЕК ГОДА – 2018. Интервью с Тарасом Кузыком, "BANKHOTEL"

18 февраля 2019 года в пресс-центре "Сегодня" состоялось интервью с Тарасом Кузыком, Генеральным менеджером "BANKHOTEL", лауреатом XXIII общенациональной премии " Человек года – 2018". Номинация – " Отельный комплекс года ".

СПРАВКА:

Реклама

BANKHOTEL ART CONGRESS HALL гостеприимно открыл свои двери гостям и жителям города 8 июня 2018. Находится отель в исторической части Львова в реконструированном здании бывшего Австро-Венгерского банка.

- Тарас, напомню, что "BANKHOTEL", стал лауреатом национальной премии "Человек года — 2018" в номинации " Отельный комплекс года ". Что для Вас и вашей команды значит эта номинация?

- Перш за все, для мене і моєї команди, участь у такій престижній номінації – це відзначення наших старань та зусиль, які ми протягом минулого року зробили для того, щоб готель відкрився і ми зайняли свою нішу на ринку готелів Львова. Ми дуже багато працювали, і щоб ви зрозуміли, що відкрити готель – це процес, який не відбувається швидко. Дуже багато речей потрібно одночасно встигнути зробити. Нам вдалося підібрати команду і так організувати роботу, що за 10 місяців з моменту реставрації, ми відкрили готель для перших гостей.

Реклама

- Какое именно здание вы реставрировали?

- Це було приміщення колишнього Австро-Угорського банку, яке було збудоване в 1914 році і функціонувало як банк. Після того, як ми придбали цю будівлю, то єдиним варіантом її цільового призначення було відкрити готель, оскільки Львів на даний момент сильно розвивається в сфері туризму та гостинності, і наш готель став найяскравішим проектом 2018 року.

- Почему такое название у отеля?

Реклама

- Очевидно, що назва бере свій початок від того, що там раніше був банк, але в нас було дуже багато міркувань з приводу того, як назвати готель, адже вибір назви для будь якого бізнесу є надзвичайно важливим. Ми мали кілька важких ночей, які пройшли в обговореннях і пропозиціях і в кінці повернулися до оригінальної ідеї, яку запропонували наш архітектор Віктор Кудін та дизайнер Ольга Рябова – "BANKHOTEL". Одразу після цього виникла ідея з логотипом – це коліщатко, яке символізує ручку від сейфу.

- Когда состоялось официальное открытие отеля?

- Ця подія відбулася 8 червня 2018 року. Пройшов вже майже рік, але тоді все було настільки швидко і емоційно, таке велике було навантаження, що й не віриться, що пройшло вже стільки часу. Таке зараз відчуття, що презентація відкриття відбулася минулого місяця. В готельній сфері є команди людей, які спеціалізуються саме на відкритті готелів. Це відбувається в великих мережах готелів. Вони подорожують по країнах по проектам, які зазвичай тривають близько двох років, запускають готель, встановлюють стандарти, налагоджують роботу і підбирають команду. В нас відбулося все в подібний спосіб, але в дуже стислі терміни. В нас було все дуже чітко сплановано по дням та місяцям 2018 року, і ми ніяк не могли збитися з цього графіку, бо чітко бачили кінцеву мету.

- Каким стал для Вас минувший год? Чем запомнился?

- Напевно, будівництвом та реставрацією готелю. Я, як Генеральний менеджер готелю, повинен розумітися на багатьох речах і при відкритті готелю, майже пів року пішло на завершення будівництва. Приходилося вирішувати багато поточних ситуацій, щоб не збитися з графіку. Нажаль, в Україні, в сфері будівництва виникає багато проблем тому, що люди не дотримуються взятих на себе зобов’язань. Ми підписували договори, терміни здачі об’єкту, але вони не були витримані, бо свята у Львові – це святе.

- В чем "изюминка" отеля?

- В нашому готелі є конференц зал, який здатен розмістити одночасно до 300 людей для проведення конференцій в театральній розсадці. Якщо говорити про 5-ти зірковий сегмент, то таких залів у Львові немає. Наша унікальність власне в тому, що ми знаходимося в центрі міста і маємо можливість проводити різного типу заходи.

- Какой номерной фонд у отеля?

- У нас є 101 номер, конференц зал на 500 кв.метрів, ресторан "SAFE" на 80 посадочних місць, винний бар "RESERVE" з терасою і нічний арт-бар "SATIRIKON"

- Что такое арт-бар?

- Наш архітектор, Віктор Петрович Кудін, також є карикатуристом, членом клубу "АРХІГУМ" і, власне, він дав почин цьому нічному бару, де є постійно діюча змінна виставка карикатур. На території SATIRIKON ми отримали мікс двох складових: барної справи та художньої – карикатури. Часто ми говоримо, про те що тут поєднаний інтелектуальний гумор з інтелектуальними коктейлями. Ми також з командою барменів ставимо за ціль розвивати барну культуру, у нас представлені авторські коктейлі, маємо цікавий експеримент на тему класичної Bloody Mary – для цього коктейлю спеціально настоюють самогонку на бородинському хлібі з часником, розмарином і трішки підкопчуємо. В результаті отримуємо класичний коктейль, що звучить трішки іншими нотками.

- Какие интересные события проходили в отеле с момента открытия?

- Події ми почали проводити ще до офіційного відкриття. Найбільшим викликом для нас було проведення заходу до Дня Львову. Ми ще зовсім були не готові, але в нас було 10 днів на підготовку і тому все встигли. На цю подію прийшли 420 осіб, все пройшло дуже гарно. Крім цього ми провели святкування Нового року, і було цікавим спостерігати, як приміщення з бізнес обстановкою перетворюється на залу з вечірньою атмосферою, тобто зала є мультифункційною.

- Планируете ли создать свою сеть в Украине? За рубежом?

- Ми дуже зараз наблизилися до реалізації цієї ідеї, це може відбутися в одному з міст України. Тому що багато праці було вкладено у відкриття цього бренду, і я з впевненістю можу сказати, що "BANKHOTEL" зараз на ринку Львова в готельній індустрії вже є бренд.

- Насколько трудно сейчас собрать профессиональную команду в вашем бизнесе? Где вы готовите кадры для отеля?

- Зібрати команду однодумців для мене не було складним завдання, бо я чітко розумів кого саме я хочу бачити на позиціях ключових менеджерів. А вже далі, навколо них, був підібраний інший персонал. Людей важко знаходити, бо не кожен може працювати в сфері гостинності, це не серійне виробництво, тут потрібно посміхатися і любити людей, і не в кожного це вдається. У нас чіткий відбір і правила по яким ми беремо людей на роботу. Але, якщо, у людини "горять" очі до роботи, але вона не є професіоналом, то ми її візьмемо, бо навчити можна всьому. Набагато складніше перевчити людину, та й це не потрібно. Мені повезло, бо я очолив готель, який тільки відкрився, і в мене була можливість створити таку концепцію роботи, яка зацікавила людей. А це в першу чергу впливає на наших відвідувачів, які оцінюють нас на різних рейтингових порталах та залишають свої відгуки. Ми слідкуємо за цими коментарями, і це допомагає нам в роботі. За останніми даними рейтингу, ми маємо практично найвищий показник, який буває в готельній індустрії.

- Какие способы мотивации персонала у вас существуют?

- Є два види мотивації: фінансова і не матеріальна. І для мене, перш за все, важлива атмосфера, яка панує в колективі. Я завжди даю можливість людям розвиватися, втілювати свої задуми та ідеї. Це дає можливість людям насолоджуватися своєю роботою. Бо, погодьтесь, немає нічого гіршого, коли людині не цікаво те, що вона робить.

- Как Вам удается соблюдать высокое качество обслуживания в отеле?

- В першу чергу це команда, інвестор, який є перфекціоністом і генерує багато ідей на основі свого досвіду. Команда, якій не байдуже, ніхто не ховається у функціональні схованки, всі вмотивовані на створення унікального продукту на ринку. Багато працюємо над діджиталізацією бізнес-процесів, які автоматизують певні повторювані процеси і дозволять максимально оперативно опрацьовувати запити від гостей.

- Возникали ли печальные ситуации бытового плана, которые приводили к конфликтам с постояльцами?

- Я скажу так, чи бували побутові ситуації в яких гості мали зауваження – так. Чи бували побутові ситуації в яких гості мали зауваження і ми до них не прислухалися і не вирішили це питання – ні.

- Кто чаще всего останавливается в Вашем комплексе – украинцы или гости из-за границы?

- На даний момент більшість гостей українці, оскільки ми є бізнес готелем з великим конференц-холом, і, відповідно, у нас проходить багато заходів, організаторами яких є компанії, які працюють в Україні. Але також є великий відсоток іноземців, які до нас приїжджають.

- Где Вы находите клиентов?

- Готель має унікальний, без перебільшень, простір для проведення подій, як бізнес, так і святкових, тому зараз маємо багато корпоративних гостей, які дізналися про нас з різних джерел: інтернет, особисті знайомства, рекомендації. Пишаємося, що маємо уже постійних корпоративних гостей. Щодо індивідуального сегменту в цьому напрямку ми рухаємося, тішать перші результати, ми отримали найвищу відмітку серед готелів преміум сегменту Львова від гостей, що забронювали номери через найпопулярнійший серед європейських туристів сайт-агрегатор booking.com.

- Кто из известных личностей отдыхал в Вашем комплексе?

- Зірки естради, представники міжнародних компаній, високопосадовці.

- Если бы у Вас была возможность, кого бы Вы пригласили отдохнуть к себе в отель из известных личностей?

- Я хотів би запросити людей, які вплинули якоюсь мірою на наш світ, наприклад, Біл Гейц, Ларрі Пейдж та Сергій Брін.

- Какой зарубежный отель является для вас образцом для подражания или эталоном качества?

- Це готель в Нюрбергу. Це один з найкращих конференц готелів у Європі, має багато нагород, і я сподіваюся, що ми зможемо дуже багато чого втілити в нашому готелі з їх ідеології.

- Что делает отель по-настоящему пятизвездочным?

- Вміння потурбуватися про гостя. Проаналізувати правильно усі точки дотику гостя з готелем і забезпечити в цих місцях неочікуваний wow-ефект. Від оригінального привітання з особистим підписом генерального менеджера до подушкового та книжкового меню в номері та прогнозу погоди на наступний день під час вечірнього сервісу, від спеціальної вішалки для шовкових речей у шафі до спеціальної техніки, що дезинфікує подушки для гостя. Справа в деталях.

- Какие у Вас любимые места для отдыха? Где любите проводить отпуск?

- Я люблю проводити час із сім’єю. Люблю гори.

- Тарас, получается ли у вас во время пребывания в других отелях отдохнуть как простой обыватель?

- Однозначно, що ні, бо профдеформація – це не міф. Кожного разу помічаєш всі тонкощі, але щоразу це новий досвід. Я завжди намагаюсь дізнатися більше про готель, в якому перебуваю на відпочинку, знайомитися з Генеральними менеджерами. За кордоном, наприклад, в Туреччині, дуже позитивно до цього відносяться, завжди організовують екскурсії.

- За последние годы сфера обслуживания в Украине изменилась, и по-моему, мнению в лучшую сторону. Однако стандарты обслуживания в отечественных отелях все еще ниже, чем в той же Турции, например. Что нужно изменить, чтобы наши отели могли конкурировать на равных?

- Працювати із командою готелю, люди приїджають до людей, і багато в чому якість сервісу, що надається залежить від команди. Їх мотивація та залученість, розуміння того, що саме ти і саме зараз впливаєш на результат над яким працює ціла команда, що ти можеш створити щось унікальне разом із командою. Також дисципліна і стандартизація.

- Как вы решили заняться гостиничным бизнесом?

- Не я вибрав індустрію, а вона мене. Можна сказати, що це співпадіння в моєму житті. Потрапив в цей бізнес завдяки знанню англійської, багато подорожував та відвідав достатньо готелів за кордоном. В 2006 році запросили на співбесіду на посаду старший адміністратор сформувати команду в новий готель, де відправили в Австрію на тижневе навчання. Так від старшого адміністратора я став керівником рецепції, а згодом мене взяли на посаду генерального менеджера. Секрет такого кар’єрного росту в тому, що я робив більше ніж вимагалось, ніколи не боявся відповідальності, цікавився роботою колег. Також отримав досвід інших країн, побачивши роботу готелю з середини в Естонії та ОАЕ.

- Если вам надоест развивать отельный бизнес, есть ли дело, котором Вы сможете заниматься с таким же энтузиазмом?

- Я навіть не уявляю, чим би я ще міг займатися, крім готельної справи, бо вже більше 15 років працюю в цій індустрії. І мені це дуже подобається. В мене є хобі, яке дає можливість відволіктись від робочих буднів – я дуже люблю садівництво і органічне землеробство і на вихідних цим займаюсь.

- Что можете пожелать нашим зрителям, читателям?

- Хочу побажати всім цінувати час. Бо завжди здається, що маємо багато вільного часу, можемо все встигнути. Але зараз час надзвичайно швидкоплинний, ми витрачаємо його в більшості на роботу, на сім`ю – менше. Тому використовуйте його доцільно.

фото: архив
фото: архив
фото: архив
фото: архив
фото: архив
фото: архив
1/3

Реклама на segodnya.ua Реклама
Все новости
Последние новости
Показать еще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Говорит президент Украины
Больше заявлений Зеленского
ВСУ: главное
Подробнее
Война в Украине из космоса
Больше новостей
🙏 Keep Calm
Помощь во время войны
Больше новостей
Хроника обстрелов
Больше об этом
В поиске трудоустройства
Найти работу!
🏠 Квартирный вопрос
Новости недвижимости
🚘 Актуалка для владельцев авто
Что еще нового?
"Разом нас багато"
Нас не подолати
⚽ Фан-сектор
Болей за футбол!
Be in Techno Trends
Следить за новостями
⭐ Срачи прилетели
Больше скандалов
🔮 Предсказания & Гороскопы
Что еще говорят звезды?
Герої не вмирають!

Позывной "Депутат". Сергей Компаниец - старшина роты 93-й отдельной механизированной бригады "Холодный Яр". Воевал на передовой с 2014 года. Ребята называли 47-летнего старшину "батей", потому что он помогал и учил каждого. Погиб в бою под Изюмом, прикрывая побратимов. Его 16-летний сын пошел учиться в военный колледж…

История героя
статистика
Курс криптовалюты сегодня

Валюта

Цена, usd

Bitcoin (BTC)

62533.24

Bitcoin Cash (BCH)

476.35

Binance Coin (BNB)

535.56

Ethereum (ETH)

3062.92

Litecoin (LTC)

78.2

ЗАПРАВКИ
Топливо сегодня
95+
95
ДТ
ГАЗ
53,45
52,91
52,82
27,61
55,40
53,40
54,40
26,89
56,40
54,40
53,79
28,14
56,49
54,96
54,95
27,76
56,99
55,99
56,68
28,98
59,88
56,91
56,99
28,79
59,99
57,99
57,99
29,47
59,99
57,99
57,99
29,48
60,99
59,99
59,99
29,48
-
51,50
51,01
26,95
Наша экономика
5 главных цифр
1
Потребительская инфляция Потребительская инфляция
18%
2
Учетная ставка Учетная ставка
25%
3
Официальный курс евро Официальный курс евро
29,7 грн
4
Официальный курс доллара Официальный курс доллара
29,25 грн
5
Международные резервы Международные резервы
$22,8 млрд
Знать больше💡
Валюта
Курс гривни сегодня

Валюта

Цена (грн)

Доллар США ($)

39.57

Евро (€)

42.16

"Ми з України"
Наш плейлист

PROBASS ∆ HARDI

"Доброго вечора"

PROBASS ∆ HARDI

Макс Барских

"Буде весна"

Макс Барских

Александр Пономарев

"Україна переможе"

Александр Пономарев

Антитела

"Топити за своє"

Антитела

ТНМК и Kozak System

"Мамо"

ТНМК и Kozak System
Петь вместе!

Нажимая на кнопку «Принять» или продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь с правилами использования файлов cookie.

Принять