Поділитися в соц мережах:

Facebook Twitter

Підпишіться на нас:

ПОВЕРНУТИСЯ

Освіжаюча паска

Людмила Близнюк, 43 роки Полтавська обл., Кременуцький р-н, с. Обознівка

Освіжаюча паска

Інгредієнти:

Для тіста:

Молоко -125мл.

Масло - 200г

Жовтки - 4 шт.

Сметана 20% - 200 г

Цукор-150 г

Дріжджі "Духмяна хата" - 25 г

Лимон-1 шт.

Ванільний цукор -2 ч. л.

Сіль -0,5 ч. л.

М'ята свіжа - 1 ст. л. (перетерти)

Борошно - 780 г

Для глазурі:

Білки - 2 шт.

Цукрова пудра - 200 г

Сіль-1/4 ч. л.

Кислота лимонна -1/4 ч. л.

Спочатку готуємо опару. Молоко піграти до температури 30-40%, додати дріжджі, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л.борошна i перемішати все до однорідності. Накрити полотенцем і залишити на 20 хв.

В окремій мисці збити жовтки із цукром ванільним цукром. Додати до жовтків розм'якшене масло, сметану, сiль, цедру і сік лимона, подрібнену м'яту. Підняту опару влити до суміші. Поступово додавати борошно. Замісити тісто.

Воно повинне вийти м'яким і еластичним. Добре вирішене тісто накрити рушником і поставити на 2 години у тепле місце.

Через дві години тісто перемішати і розкласти по формах. Залишити форми з тістом на 30 хв. Випікати в розігрітій духовці 40 хвилин за температури 180 градусів.

Рецепт білковоï глазурі:

взяти 2 яйця і відділити білки. Збити їх з цукровою пудрою, сіллю і лимонною кислотою до отримання густого, білосніжного кольору.збивати 7 хв.

Помазати верхівку пасхи білковою глазур'ю. Зверху прикрасити. Паска готова.

Смачного!

ПОВЕРНУТИСЯ