Солодкий пиріг "Насолода"(власний рецепт)
Для тіста:
Молоко -250 мл.
Цукор – 2 ст. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
Олія – 2 ст. л.
Ванілін – 1 пакетик
Дріжджі «Духмяна хата» - 20 гр.
Борошно(скільки візьме тісто).
Для начики:
Молоко - 400 мл.
Пудинг – 1 упаковка
Яблука – 2 шт.
Апельсин - 0,5 шт.
Кориця – 1 ч. л.
Цукор – 1 ст. л.
Приготування :
1) Опара: підігрійте молоко, цукор, сіль, ванілін, дріжджі змішати і дати підійти 0,5 год.
2) В опару додати олію, ванілін і поступово ввести просіяне борошно. Тісто не повинно бути надто тугим. Залишаємо на 1,5 год.
В цей час готуємо начинку.
3) Начинка: яблука ріжемо невеликими кубиками, апельсин – слайсами, додаємо цукор, корицю, 1 ст. л. води і варимо приблизно 3 хв. Залишаємо охолоджуватись. Пудинг готуємо, як вказано на етикетці.
Формування:
Тісто розділити на 5 частин ( можна зробити 6 –ту невеличку – для прикрашання), розкатуємо рівними кружечками.
Одну частину ставимо в центр дека, викладаємо яблучно-апельсинову начинку і накриваємо 2-ю частиною тіста (защипуємо).
На наступний кружечок викладаємо пудинг, скручуємо рулетом і потім розрізаємо вздовж – не дорізаючи до кінця, з одного краю, 2см. Переплітаємо дві частини між собою.
Робимо три такі «коси» і викладаємо навколо тіста з яблучно-апельсиновою начинкою, защипуючи між собою. Прикрашаємо на власний смак. Даємо тісту підійти 30 хв.
Випікати 40 хв. При 160 градусах. За 10 хв. до закінчення випікання – змазати жовтком.
Приємного частування!!!
ПОВЕРНУТИСЯ