Поділитися в соц мережах:

Facebook Twitter

Підпишіться на нас:

ПОВЕРНУТИСЯ

Великоднє ягнятко

Анна Панкова, 34 роки м. Миколаїв

Великоднє ягнятко

Пропоную на Великдень приготувати такі цікаві і смачні булочки у вигляді ягнятка.

Для опари:
-100 мл молока
-100 г борошна
-18 г дріжджів "Духмяна хата"

Для тіста:
-1 пакетик ванільного цукру
-240 г борошна
-30 мл соняшникової олії
- 1 яйце
- 100 мл молока
- дрібка солі
- 70 г цукру
- 10 растопленного вершкового масла

Для змащування:
- 1 яйце

Приготування:

У мисці приготувати опару. У тепле молоко додати подрібненні дріжджі. Розмішати вінчиком. Всипати борошно і перемішати лопаткою до однорідності. Накрити харчовою плівкою, рушником і поставити у тепле місце на 30 хв.

Збити міксером яйця та цукор 5 хв.,додати олію та розтоплене масло і збити до однорідності. Додати опару і добре вимішати. Потім додати борошно і сіль.Перемішати лопаткою, викласти на стіл і місити 15-20 хвилин. Тісто перестане липнути до рук, буде еластичним. Змащуєм олією миску, викладаємо в неї тісто,накриваємо плівкою і ставимо в тепле місто на 2 години.

Тісто має добре підійти. Обминаємо його. І ділимо на частини. 1 частина 60 г - це голова. 2 частини по 25 г - це ніжки. 2 частини по 20 г - це вушка. 30 частин по 15 г - це хутро.

Тісто не відриваємо, а відрізаємо ножем чи пластиковим шпателем. Половину тіста накрити плівкою, щоб не засохло. Катаємо кульки, ховаємо знизу нерівності, щільно притискаючи всередину, формуючи гладку поверхність кулі.

Ніжки робимо видовжені. Замість очей - гвоздички чи родзинки темні. Коли все готово, починаємо формувати ягнятко на деко, застеленому пергаментом.

Змащуємо рослинною олією, накриваємо плівкою і даємо годину підійти у теплому місці.

Нагріваємо до 170 градусів духовку. Змащуємо ягнятко збитим яйцем і випікаємо до золотавого кольору приблизно 25-30 хв. Вага готовго ягнятка - 560 г.

ПОВЕРНУТИСЯ